Každá jednotka klimatizace by měla být pravidelně čištěna a servisována, ale většina lidí si to neuvědomuje, dokud nenastanou problémy. Projevem zaneseného výměníku může být pokles výkonu, zhoršení kvality vzduchu nebo zápach. Naše jedinečná technologie Frost Wash vám uleví od těchto starostí.

Jednotka namrazí vzdušnou vlhkost, která se přirozeně sráží na povrchu výměníku. Přibližně po 20 minutách je chladivový cyklus obrácen, námraza odtaje a odnese s sebou nečistoty a alergeny. Frost Wash takto odstraní až 93% bakterií a plísní z výměníku vnitřní jednotky (test provedený nezávislou laboratoří Kitasato Research Center of Environemental Science (test no. 2017_40194)).


Provedení funkce Frost Wash si můžete nastavit podle svých potřeb. Automatický režim spustí funkci čištění po 42 provozních hodinách, když je jednotka vypnuta a v místnosti se nikdo nenachází. U nástěnné jednotky řady Premium navíc zkontroluje vhodnou relativní vlhkost vnitřního prostředí, která by měla být mezi 30-70 %. Pokud chcete mít kontrolu nad technologií Frost Wash ve svých rukou, čištění výměníku můžete spustit také manuálně tlačítkem na dálkovém ovladači.

Technologie Frost Wash byla poprvé uvedena na trh v Japonsku a setkala se s velice kladným přijetím. Přes 90 % uživatelů prémiových modelů ji hodnotilo jako velice přínosnou pro kvalitu vnitřního prostředí, a proto byla přidána také do nabídky Hitachi pro globální trh. Od letošního roku je tak dostupná i na českém trhu v nástěnných splitových jednotkách řad Premium, Shirokuma a Performance od Hitachi.


Pro více informací o našem portfoliu bytových klimatizací můžete navštívit naše webové stránky https://www.hitachiaircon.cz/cs/portfolio/bytove-klimatizace.

Ing. Lucie Vlachová,
technická podpora Hitachi CZ&SK