Produktová řada Hidromek, určená pro Českou republiku, zahrnuje rýpadlo-nakladače, kolová a pásová rýpadla, kolové nakladače, motorové grejdry, ale i speciální stroje jako jsou rýpadla pro nakládání s odpady, nebo tunelová a demoliční rýpadla. Podle jednatele firmy KOBEX CZ, Lubomíra Kopeckého, se první stroje Hidromek objeví v České republice na přelomu tohoto roku.

Stroje Hidromek v sobě spojují sofistikované technologie s unikátním designem, připomínajícím například prémiové nebo sportovní automobily. Základním rozpoznávacím znakem Hidromek je kombinace lesklého bílého laku s červeně lakovanými doplňky. Vysoká škola designu je přítomna také v kabině, a to zejména v podobě multifunkčního ovládacího panelu OPERA (Hidromek Operator Interface), který se inspiroval ve sdružených ovládacích panelech automobilů vyšších tříd; nechybí dále například doplňky z perforované kůže nebo červené prošívání sedadel a koberečků. Příkladné zpracování detailů najdeme také na dalších komponentech stroje, jako je LED osvětlení, osvětlení nástupního prostoru, madel a zábradlí a podobně. Všechny tyto detaily poukazují na příslušnost techniky Hidromek k prémiové řadě strojů. Co se týče designu, Hidromek je držitelem celkem 17 ocenění v celé řadě designérských soutěží. Naposledy získal ocenění v prestižní soutěži iF DESIGN AWARD 2019, a to za nekonvenční zpracování pásového mini-rýpadla HMK 60 CR, určeného zejména do městských zástaveb.

 

Z hlediska potenciálu nové značky na českém trhu stojí za zmínku například zbrusu nové kolové rýpadlo s modelovým označením HMK 150W, které bude český trh uvedeno v nejbližších týdnech. Podle Lubomíra Kopeckého je potenciál také ve špičkově vybaveném pásovém midi-rýpadle  HMK145LCSR, nebo v pásovém rýpadle HMK 390 Long Reach se speciální konstrukcí výložníku a ramen. Tento model s prodlouženým dosahem má jednu velkou konkurenční výhodu: je jediným modelem v kategorii Long Reach na trhu, vybaveným ve standardu lžicí o objemu 1 m3. „Značka Hidromek podle mého názoru na českém trhu chyběla. Na veletrzích jako je mnichovská Bauma jsme všichni viděli, na jak vysoké úrovni tyto stroje jsou a co mohou svým zákazníkům nabídnout,“ říká ke vstupu na trh Lubomír Kopecký a dodává: „Český zákazník se změnil a dnes už jednoznačně požaduje kvalitu. Stroje Hidromek tyto nároky splní a přidají k tomu ještě něco navíc. Mám na mysli zejména jejich povedený design a zpracování detailů.“

O společnosti Hidromek
Počátky značky Hidromek se začaly odvíjet v Ankaře v roce 1978, kdy byl založený stejnojmenný závod, původně zaměřený na výrobu příslušenství pro zemědělské traktory.  Postupem času se výroba přeorientovala na stroje pro stavební průmysl, exponenciálně rostl také počet zaměstnanců a továren. Dnes zabírají výrobní prostory neuvěřitelných 1,2 mil. m2, výroba probíhá celkem v šesti moderních továrnách v Turecku, kde je zaměstnáno přes 2 000 pracovníků. Roční produkce strojů převyšuje 10 000 kusů, které jsou importovány do více než stovky zemí světa. Hidromek byl zařazen do TOP 50 celosvětových výrobců stavebních strojů a zařízení (“the yellow table 2018“), patří mezi největší průmyslové výrobce v Turecku.

O společnosti KOBEX CZ s.r.o.
KOBEX Bohemia s. r. o. je od roku
2017 autorizovaným dovozcem stavebních strojů KOBELCO do České republiky a od prosince 2019 výhradním importérem strojů Hidromek. Do České republiky dováží také buldozery značky DRESSTA a příslušenství japonského výrobce OKADA. Zákazníkům poskytuje komplexní služby – od prodeje strojů a příslušenství, přes financování, až po dodávky náhradních dílů, záruční a pozáruční servis. Společnost sídlí v nově vybudovaném areálu v Praze v Čestlicích s výbornou dostupností z dálnice D1.