„V rámci letošní stavební sezóny budeme pracovat v odstavných pruzích, kde je zapotřebí připravit krajnice dálnice na následný přesun nákladní dopravy. Provedeme také rozšíření levé strany dálnice a pracovat budeme také ve středním dělícím páse. Podle aktuálních prací se bude měnit dopravní opatření, řidičům budou k dispozici většinou dva jízdní pruhy,“ sdělila Iveta Štočková, tisková mluvčí EUROVIA CS.

O víkendu 16. – 17. března dojde k demolici mostu přes dálnici D1 u Mirošovice. V rámci těchto prací dojde v pátek 15. března odpoledne k omezení dopravy na D1 do jednoho pruhu a k následnému úplnému vyloučení provozu v místě a jeho převedení na objízdné trasy. Toto uzavření dálnice bude platné do nedělního odpoledne.

Modernizace dálnice D1 v úseku Mirošovice – Hvězdonice je dlouhý 7,646 km (vyjma mostu Šmejkalka, který je vedený jako samostatná zakázka modernizace D1. Není tedy součástí zakázky EUROVIA CS). Na trase se nachází 6 mostů z toho 5 dálničních v trase a 1 nadjezd.

„Práce budou probíhat postupně za provozu tři stavební sezóny (jaro-podzim). Chtěli bychom požádat řidiče o dodržování dopravních opatření v místě a především stanovených rychlostí. Plynulý průjezd místem sníženou rychlostí napomáhá bezpečnosti řidičů i pracovníků, navíc je tak zajištěno bezproblémové zásobování stavby,“ dodala Iveta Štočková.