Nejzřetelnější z nich je fakt, že jednu baterii je možné využívat pro několik různých přístrojů. U zahradní techniky tomu nahrává sezónnost jednotlivých prací. V zimě je k použití foukač na odstraňování napadaného sněhu, na jaře vyžínač, v létě zahradní nůžky a akumulátorová pila, která je vhodná zejména na prořezávky a vyvětvování. Každé roční období lze tedy tu samou baterii použít v jiném přístroji.

Další výraznou výhodou používání akumulátorových přístrojů je jejich velmi nízká hlučnost. Jsou velmi vhodné pro úpravu veřejných zelení, kde nízká hlučnost hraje důležitou roli – například v areálech nemocnic či veřejných parků. Na práci ve veřejném prostoru se akumulátorové přístroje hodí mimo jiné i pro jejich jednoduchou mobilitu. Jsou lehké a bez nutnosti s sebou nosit kanystr s benzinem či za sebou tahat přívodní kabel, jako tomu je v případě klasických elektrických přístrojů.

Společnost STIHL v akumulátorových přístrojích vidí budoucnost zahradnické techniky. Už před nějakou dobou představila akumulátorový program pro profesionály. V letošním roce jej následoval akusystém COMPACT, který je určený zejména pro údržbu zahrady rodinného domu. Nabídka akusystému COMPACT se skládá z motorové pily MSA 120 C-BQ, vyžínače FSA 56, foukače BGA 56 a zahradních nůžek HSA 56.

Přístroje jsou napájeny 36 voltovou baterií, kterou STIHL nabízí ve dvou kapacitách – 59 Wh a 118 Wh. Obě kapacity baterií mají LED ukazatel jejich stavu. Uživatel tedy přesně ví, kolik práce s nimi ještě dokáže odvést. Akumulátor s menší kapacitou se na 100 % své kapacity nabije za 80 minut. Větší akumulátor se na 100 % své kapacity nabije za 150 minut. Ideální situace je mít obě velikosti baterie, aby se v případě potřeby daly během momentu vyměnit. Při práci s foukačem například bohatě stačí menší baterie, která je i výrazně lehčí, což při četném pohybu rukou se zapnutým foukačem přijde jedině vhod.

Poslední z výčtu výhod akusystému pak už je jen možnost dokupovat jednotlivé přístroje postupně. Stačí pořídit první set přístroje s baterií a nabíječkou a další přístroje mohou následovat (už bez nabíječky a baterie) až v době, kdy vyvstane jejich potřeba.