Zájem o podporu projektů v rámci ČSOB a Poštovní spořitelna pro podporu regionů neklesá ani v tomto roce. Nadace VIA, která program administruje, obdržela 481 žádostí v celkové hodnotě bezmála 31 milionů korun. Projekty byly zaměřené na ochranu přírodního prostředí a péči o kulturní dědictví na místní úrovni, podporu místní kultury a spolkového života. Hlavním cílem programu bylo podpořit záměry, které zvýší zájem lidí o dění v jejich komunitě a povzbudí je k vlastní aktivitě.

Mezi nejúspěšnější kraje s největším počtem podpořených projektů v rámci tzv. menších grantů patří v letošním roce opět Středočeský kraj (7 vítězných projektů), dále Liberecký kraj a Zlínský kraj (5 vítězných projektů) a shodně byl úspěšný Ústecký kraj, Jihomoravský kraj , kraj Vysočina a Moravskoslezský kraj (4 vítězné projekty).

Nejaktivnějším krajem se stal Ústecký kraj, ze kterého se do programu hlásilo celkem 51 projektů. Pomyslnou druhou příčku tentokráte drží Moravskoslezský kraj s 50 žádostmi, za kterým následuje kraj Královéhradecký se 47 žádostmi.

Zdroj: www.csob.cz