Jste-li na tom stejně, již hledat nemusíte. Klempířská a pokrývačská společnost Pario se sídlem v Hradci Králové svou prací déle než 20 let denně potvrzuje, že střecha od ní vždy splní veškerá očekávání investora.

Nejlépe o tom vypovídá nekonečná řada úspěšných realizací střech ze všech typů skládaných krytin včetně břidlic a také střech z titanzinku či jiných klempířských materiálů. Mnoho z nich získalo ocenění odborné i laické veřejnosti.

Patří mezi ně například střecha Hotelu Studánka v Orlických horách ze střešní krytiny Bramac, rekonstrukce střechy Hartmanovy vily v Ústí nad Orlicí nebo rekonstrukce břidličné střechy Baziliky Svatého Petra a Pavla na Vyšehradě, která je památkou UNESCO. Ve své činnosti pokračovala společnost několika zajímavými akcemi i v loňském roce. Mezi ty nejprestižnější z nich patří realizace plechové střechy a opláštění novostavby Digitálního planetáriav Hradci Králové. K realizaci střechy se vyjádřil i autor návrhu, architekt Karel Schmied. Ten k plechové střeše poznamenal: „Otázka materiálu pro zastřešení hlavní hmoty budovy představovala jedno z nejobtížnějších rozhodnutí. Obával jsem se zejména kvality provedení plechové krytiny, takže jednu chvíli byla ve hře i volba kompozitní konstrukce. Ta se však ukázala nevhodná jak z důvodu vysoké ceny, tak i uživatelských vlastností. Nyní jsem rád,že jsem se k plechové střeše nechal přesvědčit a výsledek je vynikající.“

Další významnou akcí firmy Pario byla v uplynulém roce rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové. Zde pracovníci provedli opravu krovu a bednění báně a její opláštění měděným plechem. Celá konstrukce krovu byla snesena a po opravě osazena zpět pomocí jeřábu do výše 70 m. V neposlední řadě bychom rádi zmínili realizaci plechové fasády pro společnost Vyvaplast Turnov.

Z výše uvedených akcí je zřejmé,že klempířská a pokrývačská společnost Pario stále drží vysoko nastavenou laťku v náročnosti i kvalitě odvedených prací a dále se řadí mezi absolutní špičku firem s tímto zaměřením působících na trhu v ČR.

Ivo Románek

Pario s.r.o.
Denisovo nám. 791, 500 04 Hradec Králové 4
tel.: 495 535 493, tel./fax: 495 535 749
e-mail: pario@pario.cz, www.pario.cz