Patří k předním dřevařským firmám v Evropě a nabízí vše, co lze ze dřeva vyrobit, ať již se jedná o střechy a budovy, nosné konstrukce, mosty, půdní přestavby nebo nízkoenergetické a pasivní domy.

Její další, velice zajímavou referenční stavbou je dřevostavba, u které byl zvolen systém nosné rámové konstrukce. V první fázi byla postavena rámová konstrukce z lepeného lamelového dřeva třídy GL28h, prvního nadzemního patra, včetně ztužujících vnitřních příček.Poté následovala montáž desek z křížem lepeného dřeva KLH5s 120mm o výměře cca 1 100 m2, která slouží jako strop a zároveň nosná podlaha druhého nadzemního patra. Stejný způsob výstavby byl použit i při stavbě 2. nadzemního patra, s výjimkou sloupů po obvodu stavby, které byly montovány v celkové délce přes obě nadzemní patra již v první fázi výstavby. Křížem lepené desky KLH měly díky rozdílnému zatížení také různou tloušťku, proto byly na strop montovány desky o tloušťce 5s 140 mm a výměře cca1 200 m2. Použito bylo přitom cca180 m3 lepeného lamelového dřeva.Montáž tohoto systému trvala díky profesionalitě specializované firmy Graf-Holztechnik GmbH pouhých jedenáct dní při nasazení šesti pracovníků a za použití dvou jeřábů o nosnosti 90 tun.

Termín dokončení celé stavby, na který firma přistoupila, byl stanovenna sedm dní od předání hrubé stavby. Opláštění předem vyrobenými sendvičovými panely v závodě firmy Graf – Holztechnik, včetně instalační mezery z interiéru a fasádního obložení ze sibiřského modřínu, bylo provedeno ve stejném složení pracovníků a z větší části s jedním jeřábem za šest dní.Samotné sestavení sendvičových panelů bylo při nasazení 24 pracovníků hotovo za 14 dní.Na kompletní montáž této výjimečné dřevostavby o rozměrech 50 x 25 m a dvou nadzemních patrech, tak společnost Graf-Holztechnik GmbH potřebovala pouhých17 dní + 20 dní potřebných k výrobní dokumentaci. A to jsou čísla , která svědčí o kvalitě, profesionalitěale i velikosti rozsahu nabídky této firmy. Bližší informaceo veškerých možnostech společnosti Graf-Holztechnik GmbH najdete na internetových stránkách www.lepene-vazniky.cz.

Graf - Holztechnik GmbH
České Budějovice, Třeboň
tel.: 776 030 256
e-mail: miroslav.hron@graf-holztechnik.at
www.lepene-vazniky.cz