Nový stánek společnosti Liebherr, který se bude nacházet na volné ploše (stánek č. 809-813), je koncipován dle Baumy 2010, jeho výstavba začala již v listopadu 2012. Dvě protáhlá, vysoká křídla budovy umožňují jednoznačné přiřazení prostoru na ploše jednotlivým výrobním řadám. Přicházející návštěvník má přitom volný výhled na více než 13.500 m2 plochy s expozicí, kde je umístěno více než 60 atraktivních stavebních strojů.

Seznam exponátů na volné ploše zahrnuje osm věžových otočných jeřábů, dva mobilní stavební jeřáby, deset autojeřábů, čtyři pásové jeřáby, tři hydraulická lanová rypadla, jedno vrtací zařízení, tři kolová rypadla, sedm pásových rypadel, osm kolových nakladačů, tři dozery a pásové nakladače, jeden pokladač potrubí a jeden teleskopický nakladač, šest exponátů z programu betonovací techniky, dva stroje pro překládání materiálu, jeden kloubový dampr, pevný dampr a důlní rypadlo. Aktuální prezentace nejrůznějších služeb, doplňují nabídku informací poskytovaných ve velkém stánku Liebherr.

V hale A4 (stánek 115) se navíc představí nejnovější výsledky vývoje z oblasti komponentů pro stavební stroje a další techniku. Sem patří velká valivá ložiska, vznětové motory, hydraulické válce, čerpadla, pohony a samozřejmě elektronické moduly.

V samostatném veletržním stánku na volné ploše (stánek č.1003/2) představí společnost Liebherr čtyři další exponáty z programu společnosti Waitzinger, výrobce čerpadel betonu, kterou Liebherr převzal v říjnu 2012 a od roku 2013 nabízí pod svojí značkou.

www.Liebherr.com