Marmoleum® je čistě přírodní podlahová krytina se stoletou historií a také 100% přírodním složením. Tajemství přírodního linolea Marmoleum® se skrývá v jeho ingrediencích. Směs lněného oleje, pryskyřice, vápence, dřevité moučky a přírodních pigmentů je za vysokého tlaku lisována na jutovou textilii. Toto složení propůjčuje této podlahové krytině charakteristické vlastnosti jako je antistatičnost a nealergenní charakter, pro které je ideální podlahovinou pro lidi trpící astmatem nebo jinými alergickými obtížemi.

Společnost Forbo, jako světový lídr na poli přírodního linolea, uvedla počátkem roku 2009 dosud nejširší a celosvětově nejúplnější kolekci přírodního linolea Marmoleum® Global 3.

Navazuje tak na trendy kolekce Global 2 a jejím uvedením došlo ke sloučení kolekcí Marmoleum® a Artoleum® v jedinou barevně propojenou kolekci. Marmoleum® Global 3 splňuje budoucí nároky architektů, designérů a každého, kdo hledá moderní, stylové řešení podlahové krytiny, která by byla ekologická a ekonomicky výhodná.
Global 3 nabízí 12 různých struktur v kolekcích Marmoleum®, Walton a Artoleum®. Nabídka barev byla rozšířena o více než 50 nových tónů.

Spektrum vzorů v kolekci Marmoleum přechází od jemně mramorované až po výrazně mramorovanou strukturu a je složena z jednotlivých řad ­Real, Dual, Vivace a Fresco.

Stěžejní řadu s klasickým mramorovaným vzhledem zastupuje Real, který má k dispozici 60 vzorů vytvářejících vyváženou barevnou paletu. Dual je unikátní kolekcí čtverců ve dvou velikostech a třiceti vyvážených barvách z kolekce Real. Řada Vivace nabízí výrazný mramorovaný dekor oproti řadě Fresco, která zastupuje strukturu jemně mramorovanou.

Pravé přírodní linoleum – Marmoleum® je na českém trhu prodáváno mnoho let. Bývá však často zaměňováno za jiné produkty podobného složení, ovšem odlišné kvality i charakterových vlastností. Originálnost materiálu Marmoleum® spočívá nejen v kvalitních přírodních surovinách, ekologickém výrobním procesu, ale především v unikátní povrchové úpravě Topshield, která nikterak nepotlačuje jeho přírodní charakter a nechá plně vyniknout jeho vlastnosti.

Společnost MOUCAL podlahoviny s.r.o., která produkty z kolekce Marmoleum® Global 3 na českém trhu nabízí, spolupracuje s řadou architektů, investorů, stavebních společností a kladečských firem. V posledních letech jsme dokončili několik zajímavých akcí jako například přednáškový sál pro zastoupení Evropské komise v ČR, Justiční palác v Praze, zrealizovali jsme zakázku Rádio Svobodná Evropa R.F.E., halu Swell v Hořicích, gynekologicko-porodnické oddělení v nemocnici v Mladé Boleslavi, oddělení rehabilitace v nemocnici v Motole, rekonstrukci Českého rozhlasu v Praze aj.

Je patrné, že si stále více zákazníků uvědomuje, že investice do kvality, kterou toto přírodní linoleum Marmoleum® nabízí, se zcela jistě vyplatí. A to nejen proto, že tato podlahová krytina je ekologická, odolná opotřebení, hygie­nická, vhodná pro alergiky, ale zejména také proto, že nabízí více než 160 barevných odstínů, které podtrhnou každý interiér a z kterých si vybere i ten nejnáročnější zákazník.

MOUCAL podlahoviny s.r.o.
Pražská 14, Praha 10 - Hostivař
tel./fax: 271 751 117, 271 750 447
http://www.marmo.cz