Dům integruje charakter místa hmotou a podlažností s ohledem na okolní prostředí a průhledy, ke kterým je konkrétní část orientována, prezentuje městský charakter a respektuje prvky původní periferie. Nachází se v lokalitě „vnitřní město“, kdy komponovaným kompaktním blokem respektuje existující uliční rastr a čáry, na které svými fasádami navazuje.

Zastavěnost pozemku vzniká na půdorysu původní stavby a poměrně členitá struktura je s ohledem na vizuální pestrost okolí záměrně sjednocena fasádou a jednoduchými motivy, jako jsou okenní pásy a zábradlí. Prvky blokové struktury při významné městské ulici Radlická jsou zařazeny do blokové struktury a jasně vymezují veřejný prostor.

Výstavba Rezidence Laurová má základní výšku šesti podlaží, která respektuje výškové uspořádání ulice Radlická. S ohledem na okolní objekty a jejich osvětlení je navrženo lokální zvýšení obytné části v jedné z pěti sekcí směrem do vnitrobloku o další dvě podlaží. Podzemní podlaží jsou dvě s vloženým technologickým mezipatrem, kde se nacházejí garážová stání a technické místnosti objektu. Nadzemní podlaží jsou rozdělené do pěti sekcí A až E. Dále je v objektu sedm komerčních prostor a jeden nebytový prostor v přízemí. Hlavní vstup do rezidence z terénu je ze západní strany z ulice Na Laurové, kde se nachází také recepce a přímý vstup do sekce B a C. Přes vnitroblok je příchod také do sekcí A a E, které mají vedlejší vstup přímo z bezejmenné ulice na východní straně. Sekce D má samostatný vstup výše v ulici Na Laurové. Z terénu jsou přístupné i komerční jednotky a nebytové prostory. Všechny vstupy jsou navrženy jako bezbariérové. Na střechách nad 6. NP je umístěna společná pobytová střešní zahrada SKY TOP a také technologie budovy.

K výběru se nabízí bytové jednotky 1+kk až 5+kk od 31 do 204 m² s balkónem, lodžií, terasou či předzahrádkou, dále pak komerční prostory od 34 do 226 m² se samostatným vstupem z ulice. Rodinné byty jsou převážně ve vnitrobloku, kde je skvělé oslunění, výhledy a klid. Díky navržené uliční čáře a  modelaci fasády má řada místností částečné východní oslunění a lepší výhled do oblouku ulice, částečně i na Vyšehrad. Okolí vnitrobloku je navrženo s nízkým plotem a brankou, vnitroblok bude osazen sadovou úpravou. Charakter domu je podrtžen použitím tradičních materiálů.


Rezidence Laurová navrátí moderní a nadčasovou bytovou funkci administrativnímu objektu ze druhé poloviny 70. let minulého století, který byl celkově v zchátralém stavu a byl určen k demolici z důvodu technického a morálního zastarání. Doplní a kultivuje parter se službami a vytvoří dostatečný počet parkovacích stání v  suterénech objektu. Tím tak byla umožněna žádoucí urbanistická rehabilitace nevyhovujícího stavu a otevřena možnost vhodného dotvoření této lokality jak z hlediska funkčního, tak architektonického. Rozšiřuje celkovou plochu zeleně, a to nejen díky vnitrobloku, ale i prostřednictvím střešní konstrukce a novým stromořadím podél venkovních parkovacích stání. Z nadhledu Pavího vrchu či Vyšehradu se dobře integruje a ladí se střešní krajinou v dálkových pohledech.