A v čem spočívá hlavní přednost těchto cihel? Především v jejich úspornosti. Cihly Heluz Family 2in1 totiž disponují nejvyšším možným tepelným odporem na trhu, což stavitelům domů z těchto materiálů zajišťuje v budoucnu ty nejnižší možné náklady na vytápění.

Vysokého tepelného odporu je dosaženo díky integraci výkonné polystyrénové izolace přímo mezi přepážky dutin cihel, což zajišťuje dokonalou izolaci domu již v jedné vrstvě zdiva bez nutnosti dodatečného zateplení.

Vysokou tepelně izolační účinnost cihel Heluz Family 2in1 potvrzuje i výstavba vůbec prvního pasivního domu z cihel v jedné vrstvě zdiva bez zateplení, který byl postaven na výstavišti Země živitelka v Českých Budějovicích. Pro jeho výstavbu byly použity broušené cihly Heluz Family 50 2in1 tloušťky 500 mm.

Sortimentní řada cihel Heluz Family 2in1 je však mnohem širší a pestřejší. Zájemcům o výstavbu energeticky úsporných domů jsou dále k dispozici broušené cihly Heluz Family 38 2in1 a Heluz Family 44 2in1.

Cihly Heluz Family plněné polystyrénem ušetří významné náklady na energie

Systémová řešení vítězí
Kde je systém a pořádek, tam na sebe vše navazuje, vše do sebe zapadá, rychleji postupuje a na konci je excelentní výsledek. Kde je chaos a živelnost, vše trvá déle, mnohde je řešení polovičaté a výsledek není přesvědčivý.

V tomto ohledu Heluz na stavitele domů myslí také. Nabízí jim nejen již zmíněné vysoce účinné cihly Heluz Family pro realizaci obvodového zdiva domů, ale také ucelený sortiment cihel pro realizaci vnitřních nosných i nenosných příček, cihly věncovky, keramické stropy Miako, keramické stropní panely, keramický komínový systém a také překlady s možnosti integrace stínící techniky.

S Heluzem k nejvyššímu standardu bydlení
Cihla vzniká pálením té nejlepší cihlářské hlíny. Je proto naprosto čistým přírodním produktem, který sehrává ve zdravém způsobu bydlení naprosto nezastupitelnou roli. Přidáme-li nehořlavost, pevnost, stabilitu, vysoký útlum hluku, schopnost akumulace tepla a výbornou propustnost vodní páry, naše pátrání po nejvhodnějším materiálu pro stavbu domu můžeme ukončit. Cihly Heluz Vám zajistí skvělý standard bydlení, který v budoucnu bezesporu ocení ještě několik generací.

 

Ivo Románek