Lovegrove během své kariéry pracoval s módními návrháři i s nejvýznamnějšími výrobci interiérového zařízení a elektroniky.

„Snažíme se uspokojit potřeby všech našich zákazníků, včetně těch nejnáročnějších. Je nám ctí představit další řadu světoznámého designéra a vizionáře Rosse Lovegrova, kterou navrhl pro významnou tureckou značku VitrA,“ říká Kateřina Kubišová, product manager SIKO KOUPELNY. „Série Freedom přináší jiný pohled na komfort a krásu. Je čistá, smyslná, téměř až nadpozemská. Ross Lovegrove opět předvedl svůj působivý rukopis – jednoduchost, praktičnost a funkčnost, ale přesto Vás zcela upoutá.“

Série VitrA Freedom navazuje na velice úspěšné řady Istanbul collection a MOD, které získaly řadu prestižních ocenění včetně Red Dot Design Award. Lovegrove se v sérii Freedom opět inspiruje organickými tvary a oblými liniemi. Nabízí naprosto ojedinělou podobu sanitární keramiky, nábytku
i baterií. Všechny výrobky jsou nejen efektní
a osobité, ale hlavně perfektně funkční.

Umyvadla jsou k dispozici ve dvou rozměrech 65 a 85 cm a dvou provedeních - závěsné či stojací a nově také
v podobě umyvadlové mísy na desku. Sanitární keramika ideálně ladí s bílým či černým nábytkem Freedom,
u kterého 3D vzor na zásuvkách nabízí překvapující efekt. Skříňky jsou vybaveny pojezdy softclose a otevírající se pouhým stiskem dvířek. Nábytek doplňují zrcadla s LED diodami a s dotykovým senzorem
v několika velikostech. Klozety jsou charakteristické asymetrickým designem a prodávají se v závěsném či stojacím provedení. Díky systému zavěšení a skrytého připojení je dosaženo čistoty tvarů a snadné údržby.

Baterie jsou naprosto jedinečné jak svým vzhledem, tak svým ovládáním. „Otočením kolečka na vrchu baterie se nastavuje průtok i teplota vody. Podle teploty se mění barva pod kolečkem z modré na červenou a zároveň se mění intenzita světla dle proudu vody. Je to úchvatná podívaná. Teplota a průtok navíc mohou být přednastaveny pro tři různé uživatele,“ popisuje designovou novinku Kateřina Kubišová.

Designér Ross Lovegrove původem z Walesu studoval design a průmyslový design nejprve na Polytechnice v Manchesteru a posléze na Královské vysoké škole umění v Londýně. Lovegrove spojil své jméno s designem výrobků tak významných značek jako je třeba Sony Walkman či Apple. V Paříži se připojil k prestižnímu ateliéru Atelier de Nimes, kde dělal konzultanta mimo jiné značkám Luis Vuitton a Hermès. Lovegrove sám sebe označuje jako „evolučního biologa“, z čehož si lze odvodit jeho největší inspiraci. Tou je příroda a organické tvary a linie.

VitrA je vedoucí celosvětovou značkou s nejširším sortimentem v každém svém odvětví. Výrobky VitrA nalezly odbytiště v 75 zemích na 5 kontinentech. Společnost si zakládá na 63 letech inovací, průkopnickém duchu, odpovědnosti a perfekcionismu, aby dosáhla nových výšin, což je potvrzeno neustále se zvyšujícím podílem na trhu. VitrA je dceřinou společností Eczacibasi Group, což je jedna z největších tureckých firem. Zabývá se lékárnictvím, spotřebním zbožím, financemi a informačními technologiemi. Eczacibasi je jednou z předních tureckých průmyslových společností s celkovým obratem přes 2,2 mld. USD, 36 společnostmi a více než 8000 zaměstnanci.

Společnost SIKO KOUPELNY vznikla v roce 1991 jako ryze česká soukromá firma, která se zabývá velkoobchodním a maloobchodním prodejem kompletního vybavení koupelen. V současnosti je v oboru vybavení koupelen největší specializovanou sítí prodejen působící ve 37 pobočkách po celé ČR, z toho 26 vlastních. Zaměstnává více než 400 zaměstnanců a její roční obrat překračuje 2,5 miliardy Kč. Díky svému širokému sortimentu a komfortním vzorovým prodejnám se firma maximálně řídí svým sloganem „SIKO – prodejny plné inspirace“.