Společnost se pohybuje na trhu osvětlovací techniky sedmnáctým rokem a řadí se mezi významné dodavatele na český a slovenský trh.

Můžete našim čtenářům přiblížit vznik vaší společnosti?

Společnost Fulgur byla založena v Brně roku 1994 a od počátku se zabývá výrobou a distribucí svítidel s širokým využitím na českém a slovenském trhu. Máme výhradní zastoupení firem OPPLE, IVERLUX a TRQ plus svítidla FULGUR vlastní výroby.

Komu výše uvedené značky svítidel nabízíte?

Svítidla distribuujeme převážně do velkoobchodů elektroinstalačním materiálem a obchodních řetězců Horbnach, OBI, Baumax a Globus. Projektantům, kteří jsou pro nás neméně důležití, nabízíme např. bezplatný světelný výpočet, čímž jim výrazně ušetříme čas a můžeme být nápomocni při konkrétních realizacích. Potřeby, které souvisí s osvětlením, dokážeme řešit jak v interiérech domácností, škol, kanceláří a hotelů, tak i v exteriérech veřejných míst.

Jaké druhy svítidel najdeme ve vaší nabídce?

Nabídka je velmi široká a měla by uspokojit většinu potřeb. Patří sem svítidla interiérová, průmyslová v krytí IP 53 a IP 65, kancelářská, výbojková, máme širokou nabídku svítidel nouzových, senzorových, zářivkové zdroje OPPLE a pohybové senzory. Interiérová svítidla se vyznačují moderním jednoduchým designem, snadnou montáží a vysokou spolehlivostí. Dodávaná svítidla jsou v ucelených designových a velikostních kompletech kruhových, čtvercových a podélných tvarů, čímž se v interiéru daří sladit jejich použití. Firma FULGUR se dále zabývá výrobou vlastních svítidel s kovovými ručně taženými monturami, které vynikají jedinečností tzv. inverzních tvarů, což se velmi těžko řeší strojně. Tato svítidla jsou zhotovena v bílé, mosazi anebo v chromu a stínítko je sklo - triplex opál mat.

Jaká je pozice společnosti Fulgur na českém trhu?

Naše společnost se řadí mezi nejvýznamnější dodavatele svítidel nejen na českém, ale i slovenském trhu. Mezi naše přednosti bych zařadil rychlost dodávaného zboží, příznivou cenovou hladinu našich svítidel a flexibilitu obchodních zástupců. Jelikož osvětlení domu spotřebuje 20 % veškeré energie, tak se již před několika lety rozhodla naše společnost dodávat energeticky úsporné osvětlovací systémy, což se v současnosti ukázalo jako krok správným směrem. Novinkou jsou úsporné světelné zdroje, tzv. úsporky, které máme v nabídce ve velmi širokém rozsahu tvarů, velikostí, teploty světla a výkonů.

Máte v nabídce ještě nějaké novinky?

Ano, bylo na trh uvedeno pár novinek, které se podle ukazatelů prodeje setkaly se zajímavým ohlasem. Jedná se o série svítidel Berta, Lea, Eva a Andrea, která se vyznačují jednoduchým a funkčním designem. Jsou osazena osvědčenými elektronickými předřadníky a kvalitní trojpásmovou zářivkou. Svítidla jsou v ucelených rozměrových řadách od průměru 260 do 500 mm. Svítidla dávají měkké a příjemné neoslňující světlo s rychlým startem po zapnutí bez blikání. U modelu Berta stojí za zmínku možnost výměny barevného prstence a přizpůsobit tak svítidlo celému interiéru.

Děkujeme za rozhovor
a přátelské přijetí

Michal Zmrzlík