Do roku 2014 zde společnost Mitas hodlá vybudovat závod na výrobu zejména zemědělských pneumatik. Investice ve výši jedné miliardy korun umožní společnosti soustředit na jedno místo výrobní zařízení a skladovací kapacity. V regionu Holešova společnost vytvoří 500 až 550 pracovních míst. Společnost provozuje ve Zlínském kraji ještě dva další výrobní závody, ve Zlíně a v Otrokovicích.

„Naše výroba je ekologická a splňuje evropské normy,“ uvedl Josef Křemeček, ředitel výrobních závodů společnosti Mitas ve Zlíně a v Otrokovicích. „Od investice v Holešově si slibujeme rozšíření výroby a zvýšení konkurenceschopnosti.“

Součástí investičního záměru je výstavba výrobního objektu, administrativního zázemí a skladovacích prostor. V první fázi projektu uvažuje Mitas o výstavbě výrobní haly o zastavěné ploše 21000 metrů čtverečních.

„Zlínsko je přirozená volba, protože tento kraj je tradiční českou Mekkou výrobců pneumatik,“ dodal Josef Křemeček. „Stavební práce v našem novém závodě budou zahájeny v roce 2012 po vydání stavebního povolení.“ S plným provozem se počítá v roce 2014.

Společnost Mitas je součástí divize pneumatik CGS Tyres.  Divize CGS Tyres je předním evropským výrobcem zemědělských, průmyslových a motocyklových pneumatik s ročním obratem kolem osmi miliard korun. Zemědělské pneumatiky uvádí na trh pod vlastními značkami Mitas a Cultor a na základě exkluzivní licence též pod značkou Continental. Pro ostatní druhy pneumatik používá značku Mitas.