Zástupce společnosti SMA Česká republika najdete od 5. do 8. října 2010 v pavilonu P 5,6 na stánku č. 70. Společnost SMA představí mimo jiné nový střídač Sunny Tripower, který v letošním roce získal na sympoziu “Fotovoltaická solární energie” v německém Staffelsteinu cenu za inovaci - za jedinečné technologie Optiflex a Optiprotect. Střídač Sunny Tripower velmi zjednodušuje instalaci velkých FV systémů. Je vybaven zcela novou funkcí Optiprotect pro zajištění bezpečnosti a bude k dostání ve výkonových řadách 10, 12, 15 a 17 kVA.

Slovensko – perspektivní země na FV mapě Evropy
“Důvod, proč se letos společnost SMA rozhodla zúčastnit této tradiční a nejvýznamnější elektrotechnické výstavy na Slovensku, je jednoznačný”, vysvětluje David Řeháček, výkonný ředitel SMA Česká republika. “Slovensko má pro výrobu solární energie obrovský potenciál - podle mapy slunečního záření dokonce vyšší než některé srovnatelné země, např. Německo, Holandsko nebo Česká republika. Proto věříme, že se na Slovensku bude fotovoltaika již brzy významným způsobem podílet na výrobě energie z obnovitelných zdrojů,” dodává David Řeháček.

Střídač Sunny Tripower: pět světových novinek v jednom FV střídači SMA
“Na veletrhu ELO SYS chceme představit především střídač SMA Sunny Tripower”, zve návštěvníky na stánek společnosti SMA Ľubomír Šlauka, vedoucí obchodu pro Slovensko. “Kromě třífázového konceptu a účinnosti větší než 98%, FV střídač Sunny Tripower přináší také pět světových technologických novinek. Je proto snadnější na obsluhu, je bezpečnější a snižují se systémové náklady. Tento nový třífázový multistringový střídač se vyznačuje zcela novou koncepcí Optiflex pro velmi flexibilní konfigurování FV systémů, dále pak celosvětově jedinečnou koncepcí vícenásobného zajištění bezpečnosti Optiprotect,” vysvětluje Ľubomír Šlauka.

Kompletní portfolio střídačů SMA pro FV aplikace
Jelikož se každý FV systém musí konfigurovat individuálně, disponuje společnost SMA velmi širokým spektrem FV produktů. SMA má vhodný střídač pro každý požadavek - ať už je to zapojení do elektrické sítě nebo záložní provoz, od kilowattů až po megawatty a pro všechny typy panelů. “Na letošním veletrhu   ELO SYS chceme předvést kromě zmiňovaného střídače Sunny Tripower také např. FV střídače Sunny Island pro ostrovní systémy nebo osvědčené střídače Sunny Boy a Sunny Mini Central. Srdečně proto zvu všechny návštěvníky veletrhu na náš stánek”, uzavírá Ľubomír Šlauka.

SMA Czech Republic s.r.o. je dceřinou společností německé SMA Solar Technology AG. Na českém a slovenském trhu působí od roku 2009. Kromě obchodního zastoupení je pro české a slovenské zákazníky k dispozici také tým spolupracovníků zajišťujících technické, servisní a poradenské služby.

O společnosti SMA
Skupina SMA je s obratem 934 mil. eur v roce 2009 předním subjektem na světovém trhu s fotovoltaickými střídači, ústřední komponentou každého fotovoltaického systému. Společnost SMA má hlavní sídlo v německém Niestetalu u Kasselu. Prostřednictvím třinácti zahraničních společností  je zastoupena na čtyřech kontinentech a zaměstnává vice než 5,000 zaměstnanců (vč. dočasných). SMA vyrábí široké spektrum typů střídačů – nabízí vhodné střídače pro jakýkoliv použitý typ fotovoltaických panelů a pro všechny výkony fotovoltaických systémů. Produktová řada zahrnuje jak střídače pro FV systémy zapojené do rozvodné či distribuční sítě, tak střídače pro ostrovní systémy. Od roku 2008 je společnost SMA Solar Technology AG kótována na Frankfurtské burze cenných papírů (S92) a zařazena do indexu TecDAX. V minulých  letech byla společnost SMA několikrát vyznamenána za své vynikající výsledky v roli zaměstnavatele.