Rozsáhlý testovací program je ukončen a stroj připraven k nasazení do výroby.
V programu jsou tři výkonové varianty: pro tyče o průměru do 22, 28 mm a do 32 mm.

METAMATIC, zpracovací centrum, je individuálně přizpůsobeno potřebám uživatele, k tomu slouží nabídka komponentů jako skládačky. Jako opce je možné dodat například automatickou počítací a vodící jednotku Autender SX, která automaticky odebere z pojízdné skládky tyče, spočítá je a vloží do vtahovacího zařízení.

Linka pracuje se servo technologií Siemens. Stabilní stříhačka je poháně elektricky, automaticky se přesouvá přesně tak, jako vtahovací zařízení.

Ohýbací zařízení je poháněno také servomotory. Ohýbací rychlost je plynule regulovatel. Je říze v závislosti na formě ohybu dle programu.

Rychlá výměna řadí s pneumatickým uzavíráním zajistí krátký přípravný čas a zabezpečí upevnění řadí, tímto odpadne obtížné šroubování.
Držák s pojezdem drží a vede ocelové tyče po celé délce linky. Držák zajišťuje bezpečné ukládání a současně třídění jednotlivých pozic, které jsou optimalizačním programem poskládaný tak, aby nevznikal žádný odpad.

Na požádání je možné dodat oběhový paletový systém, který zabezpečí zvýšení výkonu tak, že výroba může běžet téměř bez přerušení.

METAMATIC nabízí software se zvlášť jednoduchou obsluhu a pro zadávání dat 15" dotykovou obrazovku i jasné navádění přes jednoznačné symboly.

Na vyžádání je možné zabezpečit přenos dat čárovým kódem, připojení on line nebo dálkovou diagnostiku přes internet.

Nová automatická linka pro zpracování betořské oceli METAMATIC je hospodár hlavně pro malé a střední ohýbárny, které chtějí rychle a spolehlivě pracovat a je speciálně zajímavá a užiteč pro panelárny.

Na mezirodním veletrhu BAUMA 2010 v Mnichově byl automat METAMATIC představen již v provozu na stánku STEMA/PEDAX.