Jedná se o posuvné dělící stěny MOVEO ComfortDrive a HSW ComfortDrive, pohon otočivých dveří ED 100/250 a pohon posuvných dveří pro interiéry CS 80 MAGNEO.

MOVEO ComfortDrive je plněautomatická varianta mobilních dělících příček ­MOVEO a MOVEO Glas. Pouze jeden stisk tlačítka stačí k pohodlnému a rychlému rozdělení místností dle měnících se požadavků. Prvky stěny se automaticky pohybují na předem naprogramovanou polohu. Integrovaná kontrola se stará o bezpečnost, při setkání s překážkou se díl automaticky zastaví. Vedle základních funkcí "otevřít", "zavřít" a "zastavit" je možné polohu jednotlivých dílů stěny individuálně naprogramovat. Programování se provádí velmi jednoduše dotykovým displejem.
HSW ComfortDrive je plněautomatická varianta skleněných HSW stěn, umožňuje jednoduše denně vyhovět požadavkům provozovatele a oddělit nebo otevřít bankovní zóny, výstavní, prezentační, hotelové a obchodní prostory apod. Obě stěny jsou vyráběny v jednom výrobním podniku - DORMA Hüppe Raumtrennsysteme GmbH + Co. KG v Ocholtu. Součásti obou stěn byly unifikovány, takže oba výrobky používají mnoho stejných součástí.
Pohony posuvných dveří ED 100/250 jsou elektromechanické pohony otočných dveří nové generace. Slouží k automatickému otvírání a zavírání jak jednokřídlých, tak dvoukřídlých dveří, jsou vhodné jak pro interiéry, tak i exteriéry. Pohony se vyznačují elegantním pouze 70mm DORMA Contur Designem, jako mnoho jiných našich výrobků. Oba pohony se odlišují svým výkonem, pracují v režimu Low Energy s maximální rychlostí 25°/s, režim lze rozšířit Upgrade-kartou, v režimu Full Energy můžeme dosáhnout rychlost otvírání a zavírání až 45°/s (ED 100) příp. 60° (ED 250). Pohony jsou určeny pro všechny druhy dveří včetně únikových, protikouřových a protipožárních. Pohony se vyznačují tichým chodem a jejich použití je velmi flexibilní.

Pohon automatických posuvných dveří CS MAGNEO 80 se vyznačuje vynikajícími jízdními vlastnostmi a komfortem. Pohon je vyvinut na principu magnetické technologie a je určen pro interiérové jednokřídlé dveře. Elegantní subtilní DORMA Contur Design předurčuje použití v kombinaci s ostatními koncernovými výrobky. Pohon lze montovat jak na stěnu, tak do stěny. Základní režim pohonu je Low Energy Mode, pohon reaguje velmi citlivě na každou překážku, tím se zabrání ublížení na zdraví a poškození zařízení, lze tedy vyloučit použití bezpečnostních senzorů. V případě potřeby můžeme aktivovat Full Energy ­Mode, který již vyžaduje připojení bezpečnostních senzorů. Systém je plně automatický, magnetická technologie zabezpečuje velmi tichý provoz a velmi nízké opotřebení. Pohyb dveří je možné ovládat prostřednictvím pohybového čidla, tlačítkem, dálkovým ovládáním nebo pohodlným Push&Go, nezávisle na ovládání jsou volně volitelné funkce: doba prodlevy otevření dveří, trvalé otevření a automatické zavření dveří. Sady krytů a upevňovací sady umožňují různé provedení křídla dveří (celoskleněné, rámové skleněné, plné dřevěné a kovové dveře).

Ing. Petr Vyhnánek
DORMA dveřní technika ČR, s.r.o.


DORMA dveřní technika ČR, s. r. o.
Vinohradská 184
130 52 Praha 3
tel.: 267 132 178-9
fax: 267 132 171