Součástí výstavy byl odborný doprovodný program, vstupní expozice „Dům plný energie a informací“ a internetová soutěž „Top výrobky vystavovatelů Infothermy 2020“.

Na výstavě se i v tomto roce sešla kompletní topenářská špička. Návštěvníci si tak mohli prohlédnout nejnovější kotle na plyn, tuhá paliva i elektrokotle, nechyběly ani novinky v oblasti tepelných čerpadel, rekuperací či otopných těles.

Na poli materiálů šetřících energie pak účastníky výstavy zaujala cihla Heluz Family 2in1 plněná polystyrenem, ze které je možné stavět pasivní zděné domy v jedné vrstvě zdiva bez nutnosti dodatečného zateplení.

Z novinek na stáncích renomovaných výrobců tepelné techniky bylo na expozici společnosti Bosch Termotechnika představeno nové tepelné čerpadlo vzduch/voda s obchodním názvem Compress 7000i AW s možnostmi provedení vnitřní jednotky buď v závěsném nebo stacionárním provedení s integrovaným 190l zásobníkem teplé vody.

 

Spolehlivá tepelná čerpadla a moderní kondenzační plynové kotle včetně stacionárních zásobníků na ohřev teplé vody byly k vidění na expozici tradičního výrobce tepelné techniky - společnosti Vaillant.

Od letošního roku bude kladen opět zvýšený důraz na dosažení vyšších úspor staveb při povolování výstavby nových budov. Na tomto poli sehrávají stále větší roli tepelné izolace. Zdravé foukané izolace ve svém výrobním programu nabízí firma CIUR, která se také v Ostravě představila.

Dům musí být bezesporu dobře izolovaný, úsporně vytápěný, ale musí se v něm také zdravě dýchat a hezky bydlet. Stále větší význam  proto v takových domech sehrává řízené větrání. To byl důvod, proč své rekuperační jednotky na výstavě představila švýcarská společnost Zehnder. Ta návštěvníkům výstavy předvedla i kolekci svých designových koupelnových radiátorů, které dokáží zpříjemnit a zatraktivnit interiér každé koupelny.