Horké téměř tropické počasí lákalo spíše k návštěvě koupaliště či aquaparku, přesto dost zájemců využilo možnosti a navštívili továrnu vyškovského výrobce třívrstvých dřevěných parket – společnosti MAGNUM Parket. V pátek 11. června se ve výrobním závodu konal „Den otevřených dveří“.

Návštěvníci začali přicházet už krátce po deváté hodině ranní, kdy byla akce oficiálně zahájena. Hned u dveří je přivítali zástupci firmy a seznámili je s nabízeným programem.

Každý z hostů měl možnost projít si výrobní halu. Zájem o prohlídku výroby byl obrovský. Průvodkyní výrobou se pro tento den nestal nikdo jiný než samotná ředitelka výroby paní Hermína Svobodová, která fundovaným způsobem seznámila návštěvníky s procesem zpracování dřeva a výrobou třívrstvých dřevěných parket. Dotazy návštěvníků svědčily o tom, že problematika výroby vícevrstvých podlah není mezi veřejností ničím neznámým. Paní ředitelka odpovídala na dotazy týkající se nejen samotného procesu, ale řeč byla i o struktuře a původu surovin, o používaných výrobních postupech i technologickém vybavení největšího českého výrobce třívrstvých parket.

Po celý den probíhala v továrně také ukázka montáže a údržby parket. Garantem správnosti a profesionality této části programu se stal pan Emil Pintě – manažer kvality společnosti MAGNUM Parket, a.s. Na praktických ukázkách se podíleli i zástupci dodavatelů – společnost Sika CZ a Mapei. Návštěvníci měli možnost si jednotlivé pracovní operace vyzkoušet a prověřit tak svoje podlahářské schopnosti a dovednosti. Někteří z nich museli kriticky uznat, že bude nejlépe, když práci na instalaci podlah ponechají v rukou odborníků – profesionálních podlahářů.

Volně přístupná byla pro všechny příchozí i nově vybavená vzorkovna, ve které si hosté prohlédli či přímo osahali kompletní řadu produktů, které se ve Vyškově vyrábí. Mluvíme-li o produktech společnosti MAGNUM Parket, nemluvíme jen o třívrstvých parketách, ale také o designových obkladových prvcích – Mosaic design.

Ve vzorkovně byli po celý den přítomni pracovníci obchodního oddělení, kteří odpovídali zájemcům na jejich odborné i ryze praktické a laické dotazy. Nejeden z hostů využil jedinečné prodejní akce zorganizované speciálně pro Den otevřených dveří a uzavřel výhodný obchod přímo na místě. V nabídce byla řada výrobků za velmi zajímavé ceny.

Pozvání na tento den přijali i zástupci z řad obchodních partnerů a dodavatelů a odprezentovali v prostorách firmy MAGNUM Parket svůj sortiment výrobků. Do Vyškova přijeli zástupci firem Sika, Mapei, Bona, Dema Dekor, Mirel Trading, Fenix a HP Tronic Zlín, kteří předvedli zákazníkům svou nabídku. Šlo o výrobky, které tvoří doplňkový sortiment k plovoucím podlahám – podložky, přechodové lišty, čistící a údržbové prostředky, lepidla, ale také například systém pro položení parket na podlahové topení.

V prostorách před budovou společnosti se už od ranních hodin grilovaly klobásy, točilo se chlazené pivo i nealkoholické nápoje. Občerstvení přišlo vhod všem zúčastněným – hostům i „domácím“ – tj. organizátorům a realizátorům programu dne otevřených dveří.