Největší svátek stavební techniky, veletrh Bauma 2019, otevře návštěvníkům své brány 8. dubna. Žluté stroje Caterpillar společnosti Zeppelin samozřejmě nebudou chybět. Již tradičně jim bude v Mnichově věnována výstavní hala B6. Zde budou k vidění horké novinky i osvědčená technika. Těšit se můžete na poslední trendy v oblasti kybernetiky i poctivou techniku. Na stánku Caterpillar bude na návštěvníky čekat obří dampr Cat 777 a k němu adekvátní nakladač Cat 988K XE. Svou prezentaci připraví v rámci venkovní expozice i půjčovna strojů Zeppelin Rental, dále na veletrhu najdete Energetické systémy Zeppelin a svůj stánek tu bude mít i německý Fahrerclub Caterpillar.

Cat D6 XE s novým pohonem

Jednou z novinek na letošním stánku Caterpillar bude i nový dozer D6 XE. Dozery řady D6 patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější stroje tohoto typu, proto je to právě řada D6, která jako jedna z prvních dostává nejen nové logo, ale i celou řadu inovativních technologií a vylepšení. Tím hlavním je zcela nový druh pohonu. Namísto tří nebo čtyř převodových stupňů tu totiž nenajdete převodovku žádnou. Místo převodovky je tu  pouze generátor a dál už nic, žádné hřídele, žádné převody. Mezi hnacími koly se potom usídlil elektromotor. Dieselový agregát Cat C9.3B slouží k výrobě elektřiny, která pohání celý stroj.

Minirýpadla 7–10 tun a jejich přelomové ovládání

Další novinkou letošní Baumy je nová řada minirýpadel ve třídě od sedmi do deseti tun. I tyto stroje doznaly oproti předchozí generaci mnoho drobných a jedno velké vylepšení. Mezi ty drobné můžeme zařadit například vylepšený klimatizační systém přetlakové kabiny či velkou obrazovku, na které jsou zobrazovány nejrůznější provozní údaje, ale i obraz zpětné kamery. Tou velkou novinkou je však ovládání nových minirýpadel. Ovládací páky byly zcela nahrazeny joysticky, práce se stroji je tak ještě snazší a přesnější.

Cat 340F UHD s dosahem až 21 metrů


Součástí stánku Caterpillar bude prezentace rýpadel nové řady NGH, k vidění bude i dlouho očekávané dvoucestné rýpadlo Cat M323F RR nebo impozantní Cat 340F UHD s dosahem přes 21 metrů.

Veletrh BAUMA proběhne od 8. dubna do 14. dubna 2019 v německém Mnichově a Zeppelin CZ vás na něj srdečně zve!