Potvrdilo to i jeho letošní konání, kdy jej navštívilo více než 190 000 návštěvníků, celkem ze 161 zemí světa (v roce 2017 to bylo 153 zemí). Impozantní byl i počet vystavovatelů. Veletrhu se jich zúčastnilo celkem 2532, přičemž 868 bylo z Německa a 1664 ze zahraničí z 57 zemí. Je to jen dalším důkazem toho, že akce se stává více a více mezinárodní s každým dalším pokračováním.

Veletrh je samozřejmě o novinkách a těch zde bylo skutečně přehršel. Nás zaujal kupříkladu koncept domácí úpravny vody z provenience společnosti Rehau, kdy přímo do kuchyňského rozvodu vody je integrována baterie s úpravnou vody. S pomocí digitálního ovládání pak lze vodu ohřívat, zbavit ji chlóru nebo ji sytit oxidem.


Na expozici společnosti Zehnder nešlo přehlédnout designově dokonalé koupelnové radiátory či pokrokové systémy řízeného větrání s rekuperací pro nízkoenergetické a pasivní domy.

V oblasti tepelné techniky se novinky soustředily zejména na oblast vzdáleného řízení topných soustav s pomocí aplikací pro mobily a tablety a jejich zapojení do soustavy inteligentního řízení domu společně s ostatními systémy, jako jsou požární systémy, systémy EZB, ovládání domácích spotřebičů nebo osvětlení v domě.


Neméně krásná byla i přehlídka nových koupelnových sérií společností Roca a Laufen nebo nově koncipované hlavové sprchy společnosti Hansgrohe, které dokáží díky inovovanému tvaru ušetřit vodu při plném pokrytí těla proudící vodou.
Je potěšitelné, že veškeré prezentované novinky budou v nejbližších dnech k dispozici také zákazníkům v České republice.

Více se o nich dozvíte také v našem obšírném videozpravodajství, které pro vás nyní připravujeme.