Desky je možné vyrobit ohnuté do libovolnýh tvarů. Desky vnějšího pláště mohou být hliníkové, hliníkové eloxované (i jako zrcadlo) nebo lakované, z pozinkované nebo nerezové oceli případně lakované práškovým lakem či smaltované. Vnější desku možno osadit kamenem, dřevem, antibakteriálním plastem, kůží apod.

Vysoká tuhost, nehořlavost a variabilita

Geometrie spojovacího trapézového profilu může být uzpůsobena statickým požadavkům, pro desky DOLUFLEX je charakteristická maximální tuhost a bez tendence k „boulení“, která se může vyskytnout u kompozitních panelů s jádrem plastovým. Umožňuje to široké použití a, zejména ve velkých formátech, jsou minimální nároky na nosnou konstrukci. Desky není nutno upevňovat do rámů.


Ve stavebnictví jsou desky DOLUFLEX vhodné všude tam, kde je třeba rozměrové stálosti, tuhosti a přesné geometrie.


DOLUFLEX je vhodný pro využití v interiérech
pro výrobu designových prvků, nábytku či jako vysoce odolné, estetické a akustické obložení.

Doluflex je možno rovněž dodat v děrovaném akustickém provedení PHONOFLEX vhodném pro kanceláře, zasedací místnosti apod. a to při zachování pevnosti, možnosti velkých formátů a široké škále provedení povrchu a požární odolnosti.


Výhodným a technicky bezvadným je použití DOLUFLEXU či PHONOFLEXU pro velkoplošné podhledy zasedacích místností, přednáškových hal, divadel či obchodních prostor i v lesklém či zrcadlovém provedení.

Opláštění sloupů, ozdobných a orientačních prvků ve veřejných prostorech je možno i v provedení antigraffitti a to i ve smaltovaném provedení, zcela odolném poškození a poškrábání.


Využití desek DOLUFLEX pro prostory a vybavení ve zdravotnictví či výstavnictví.


Rozměry: standardní šířka: 1020, 1250 a 1500 mm (možno po dohodě upravit), standardní délka: do 5000 mm (možno po dohodě upravit), standardní tloušťky: 4, 6, 8, 10, 15, 18, 20, 23, 25, 28 a 42 mm.

Hmotnost: např. 4 mm deska 2,1 kg/m2, deska 18 mm 6,73/m2.

Při výrobě je možno desky DOLUFLEX volit – upravit: nominální tloušťku panelu, nominální tloušťka plechů, velikost požadovaných panelů (šířka x délka), provedení vnějších povrchů (materiál, povrch, elox či lakovaný aj.).

Panely Doluflex jsou tak zcela nehořlavé. Výroba v Itálii dle ISO 9001.

Desky jsou navzájem spojené bodově, což umožňuje široké využití:
Možné ohnutí hran např. pro výrobu nábytku, nepohledových hran, fasádních kazet aj.
Možné zavěšení za horní desku např. pro velkoplošné podhledy, kde je zaručena rovinatost i u velkých prvků a i u lesklého či zrcadlového provedení.
• Široké využití tam, kde je třeba přesnost tvarů, nehořlavost, nízká váha a vysoká tuhost.
• Možnost 2-dimenzionálního ohnutí s přesným a trvalým tvarem, min. radius 80 mm.
• Široké možnosti tvarů včetně proměnlivých tvarů povrchů, šikmých hran aj.


Distribuce a poradenství pro ČR a SR:
Kovové profily, spol. s r. o.
Podnikatelská 545
190 11 Praha 9 – Běchovice
tel.: +420 267 090 211
fax: +420 281 932 300
e-mail: servis@kovprof.cz
www.kovprof.cz