Těmto prudkým změnám počasí jsou samozřejmě vystaveny také veškeré stavební konstrukce. Tou nejvíce namáhanou z nich je logicky střecha. Právě jejím hlavním úkolem je chránit osoby a majetek ukryté uvnitř budov, ale také ostatní stavební konstrukce před každodenními rozmary počasí.

Jedná-li se o střechu novostavby či prostou rekonstrukci střechy, jako stěžejní se v tomto ohledu jeví výběr kvalitní střešní krytiny. Ta by měla bez problémů odolat výkyvům počasí po mnoho desítek let.
Střešními krytinami, které bezezbytku splňují tyto požadavky, disponuje společnost Prefa Aluminiumprodukte. Ta nabízí řadu ucelených střešních systémů ze slitin hliníku. K nim patří kupříkladu falcované tašky, střešní panely, falcované šindele, falcované šablony, či hliníkové, k falcování určené pásy Prefalz.

Jsou to právě přednosti střešních krytin Prefa, jakými jsou vysoká odolnost proti vichřicím či velkým přívalům sněhu i deště, které z nich činí střešní krytiny budoucnosti. Díky jedinečnému systému skrytých patentových příponek a pokládce na vazbu buď na bednění, nebo latě, odolá střecha z materiálů Prefa bouřím o síle větru až 235 km/hod. K dalším výhodám těchto střešních materiálů patří to, že jsou nerozbitné, nekorodují, jsou lehké, pevné, ekologické a jsou nabízeny jako ucelený střešní systém, včetně všech doplňků.


Nic nebrání také zajímavému architektonickému ztvárnění střechy. Střešní krytiny Prefa jsou totiž dodávány v řadě tvarů a barevných odstínů, které dávají architektům takříkajíc „volnou ruku“ v tom, jaké pojetí střechy pro ten či onen objekt zvolit.
Střešní krytiny Prefa jsou nejen velmi odolné povětrnostním podmínkám, ale velmi nízká je i jejich hmotnost. To z nich činí ideální materiál pro kvalitní rekonstrukce střech. Instalace této lehké střešní krytiny představuje minimální zátěž pro původní krov střechy a vyvíjí minimální tlak na základy objektu.

A co říci závěrem? Střešní krytiny Prefa Aluminiumprodukte jsou prověřeny mnoha aplikacemi v náročných vysokohorských podmínkách u nás doma i v zahraničí. Na jejich odolnost a kvalitu se dá skutečně spolehnout. Svědčí o tom i mimořádně dlouhá záruka, která je jak na materiál, tak i stálobarevnost střešní krytiny poskytována výrobcem v délce 40 let.

PREFA Aluminiumprodukte s. r. o.
K Zelenči 2883/14
193 00 Praha 9 - Horní Počernice
tel.: +420 234 496 501
e-mail: office.cz@prefa.com
www.prefa.com