Proto jsme vyvinuli Zehnder Zenia – zcela nový, revoluční komfortní topný modul.
Zehnder Zenia je elektrické topné těleso, které nejen příjemně nahřívá a hygienicky suší ručníky, ale také vyhřeje koupelnu díky kombinaci sálavých skleněných dvířek a výkonného topného ventilátoru. To vše v jediném zařízení, které lze díky jeho puristickému designu dokonale začlenit do moderní koupelnové architektury. Zehnder Zenia je dostupná v klasickém bílém a v elegantním černém provedení, díky tomu ji lze ideálně kombinovat s designem ostatních koupelnových výrobků.

Mimořádné výhody Zehnder Zenia

Funkce nahřívání ručníků na teplotu kolem 40°C je zárukou opravdového pohodlí. Volbou programu, určeného pro rychlé a hygienické sušení použitých ručníků navíc uživatel chrání osušky před vznikem nežádoucích bakterií.
Zehnder Zenia disponuje úložným prostorem, který je ukryt za skleněnými sálavými dvířky. Nabízí tak možnost ručníky vždy decentně uschovat a udržovat v koupelně pořádek.
Příjemně sálavé teplo poskytované skleněnými dvířky s infračerveným vytápěním, s výkonem 225 Wattů, teplotní omezení na 65°C, lze podpořit režimem Boost - zapnutím topného ventilátoru o výkonu 1000 Wattů, teplotní omezení na 75°C, a komfortně tak vyhřát koupelnu během několika minut.

Režim Boost modulu Zehnder Zenia pro flexibilní a rychlé vyhřátí koupelny kdykoli je potřeba.


Uživatelé ocení také jednoduché ovládání na dotykovém panelu. Čtyři dotyková tlačítka se srozumitelnými symboly umístěná v optimální výšce, jsou určena pro běžnou obsluhu základních funkcí: sálavá skleněná dvířka, režim Boost pro intenzivní vytápění, komfortní nahřívání ručníků a rychlé hygienické sušení ručníků.
Modul Zehnder Zenia však lze pohodlně ovládat také smartphonem nebo tabletem přes Bluetooth díky aplikaci s podporou iOS a Android.

Intuitivní ovládání na dotykovém panelu.


Flexibilita při plánování a snadná instalace


Zehnder Zenia poskytuje maximální svobodu při navrhování koupelny díky různým možnostem její instalace: jako výrobek s ochranou proti stříkající vodě lze modul instalovat i v bezprostřední blízkosti sprchy nebo vany (krytí IP 44).
Malá montážní hloubka, pouhých 150 mm, umožňuje snadnou integraci do sádrokartonové konstrukce, pevných zdí i do samotného koupelnového nábytku. Při vestavěné instalaci má předstěnová část pouhých 30 mm, takže je ideální volbou i pro menší prostory. Kromě různých typů vestavění je možná také nástěnná instalace modulu s vnějším designovým krytem z hliníku.
Montáž Zehnder Zenia se provádí ve dvou fázích, aby se zamezilo případnému poškození modulu na staveništi. Během hrubé stavby se nainstaluje montážní rám a připraví se elektrická přípojka na 230 Voltů pro snadné připojení vnitřního tělesa k elektrické síti pomocí třípólového konektoru WINSTA MIDI. Po ukončení stavebních prací lze montážní rám jednoduše seřídit a tím jej dokonale vyrovnat. Poté se do montážního rámu instaluje samotné těleso a konektorem se jednoduše připojuje do elektrické sítě, toto připojení již nevyžaduje přítomnost elektrikáře. Na závěr se nasazují sálavá skleněná dvířka, která lze objednat se závěsy libovolně vlevo nebo vpravo.
O jedinečnosti modulu Zehnder Zenia svědčí fakt, že byla za svoji inovativnost, úsporný provoz a design oceněna prestižními tituly: „Red Dot award“ a „Design Plus powered by ISH“.

Velký výběr z různých možností vestavěné i nástěnné instalace.


Ohlédnutí za mezinárodní soutěží v koupelnovém designu s Zehnder Zenia


U příležitosti uvedení inovativní Zehnder Zenia na trh, uspořádala společnost Zehnder Group mezinárodní soutěž v koupelnovém designu. Do soutěže se přihlásilo přes 500 architektů z pěti zemí, kteří zaslali více než 100 návrhů. Tématem soutěže byl dokonalý teplený komfort v koupelně právě s Zehnder Zenia. Puristický design modulu se v návrzích vždy dokonale přizpůsobil pojetí koupelny a poukázal tak na jedinečnou variabilitu tohoto produktu.
Vítězný návrh z České republiky zaslala nadějná designérka Arina Ushakova, která okomentovala svůj projekt následujícími slovy: „Koupelna je určena pro zákazníka s aktivním životním stylem, který si rád užije zaslouženou relaxaci po dlouhém pracovním dnu či po sportovním výkonu. Proto jsem si stanovila za cíl navrhnout praktický design ke každodennímu užívání, velikost prostoru mi dovolila vytvořit jakési domácí spa – a to za pomoci využití obyčejných prvků koupelnového zařízení. Zajímavým prvkem, který prostor ozvláštňuje, je modul Zehnder Zenia, který se nachází mezi sprchovým koutem a vanou, aby člověk mohl snadno dosáhnout na pověšený ručník a aby byl zadní prostor koupelny vyhřívatelný. Dekorační rostliny a pronikání přirozeného světla skrze okno po celé šířce čelní stěny prostor prosvětluje a přispívá k pocitu komfortu uživatele.“
Ještě jednou děkujeme a gratulujeme!

Vítězný návrh koupelny - Komfortní domácí spa od Ariny Ushakové.


Více informací o Zehnder Zenia naleznete ZDE.

V případě jakýchkoli otázek jsme Vám rádi k dispozici na telefonu

+420 383 136 222 nebo e-mailu info@zehnder.cz