Rok 2017 byl pro Skupinu EUROVIA CS ve znamení pozitivního bilancování hospodářských výsledků. Došlo k navýšení zisku a také ke zvýšení obratu společnosti. Vzrostl i počet zaměstnanců, a to na 2 901 lidí. „Těší mě, že i přes složitou situaci na českém a slovenském stavebním trhu se nám daří. Nadále také rozšiřujeme základnu našich zaměstnanců, profesionálů, kteří jsou klíčem úspěchu naší společnosti a patří jim mé poděkování. V tomto roce plánujeme investovat celkem 600 mil Kč. Finance půjdou především do vzdělávání a školení našich lidí a také do moderního technologického vybavení a vývoje,“ komentuje situaci Martin Borovka, předseda představenstva EUROVIA CS.

Silnice a městské komunikace tvoří 65 % z celkového objemu prací společnosti. Celkem 13 % pak připadá na železnice a tramvajové trati a 13 % také na mostní stavby. V roce 2017 se důležitou součástí aktivit EUROVIA CS stala také údržba komunikací. Kromě údržby v Libereckém kraji, kde působí již 13 let, zahájila firma zimní údržbu silnic také v Moravskoslezském, Olomouckém, Královéhradeckém a Pardubickém kraji.

„V minulém roce jsme dokončili několik zásadních projektů. Například úseky dálnice D3, které jsme předali do užívání několik měsíců před plánovaným termínem. Rekonstruovali jsme tramvajové trati v historické části města Olomouc, v Liberci nebo v Praze na Klapkově ulici. Na Slovensku jsme dokončili úsek dálnice D3 u Žiliny, jejíž součástí je monumentální estakáda přes Hriňovskou přehradu,“ doplňuje Martin Borovka.

Zvýšení traťové rychlosti v úseku Golčův Jeníkov – Čáslav


Nedílnou součástí společnosti EUROVIA CS jsou i produkty oblasti Obalovny a lomy, která sdružuje 30 lomů, 25 obaloven, 3 pískovny a 1 recyklační dvůr. V roce 2017 moderní provozy vyrobily téměř 1, 8 milionů tun asfaltových směsí a vytěžily 8, 5 milionů kameniva.

I v roce 2017 EUROVIA CS navázala na své aktivity v oblasti společenské odpovědnosti. S cílem přispět ke zlepšení kvality života veřejnosti dlouhodobě podporuje projekt „Rozhlédni se!“ Nadačního fondu Kolečko, se kterým letos vstoupila do 9. sezóny. Jde o soubor vzdělávacích aktivit, které děti ve věku 6-10 let učí, jak se chovat bezpečně v silničním provozu. V roce se 2017 se takto podařilo proškolit 2,5 tisíce dětí. Od roku 2014 je EUROVIA CS také generálním partnerem českého týmu curlingu vozíčkářů. Kromě toho podporuje českou tenistku Kateřinu Siniakovou nebo Slovenskou basketbalovou ligu.

Vybrané referenční stavby za rok 2017:

Silnice a dálnice:
o    Dálnice D3, 0309/III Borek – Úsilné
o    Dálnice D11, úsek Osičky – Hradec Králové
o    Modernizace dálnice D1, úsek 22, Měřín – Velké Meziříčí
o    Estakáda na D3 Žilina (Strážov) – Žilina (Brodno), Slovensko

Železniční a tramvajové tratě:
o    Rekonstrukce ul. 1. Máje v Olomouci
o    Modernizácia električkových tratí, Košice
o    RTT v Liberci v úseku Rumunská – Palachova – Šaldovo náměstí
o    RTT v Klapkově ulici v Praze v Kobylisích
o    Zvýšení traťové rychlosti v úseku Golčův Jeníkov – Čáslav

Ostatní:
o    Oprava historického centra Kadaň
o    Logistické centrum Prologis Gáň (Galanta)