O víkendu 3. a 4. března bude v místě mostu u sjezdu na Zdiby realizováno dopravní opatření, kdy provoz bude u zmíněného mostu v režimu 2+2 převeden z levé části dálnice na pravou. V pondělí 5. března pak začnou práce na daném mostě přes silnici I/9. V termínu 6. – 10. března bude snášena levá polovina mostu, tudíž v těchto dnech bude provoz pod mostem na silnici I/9 zcela vyloučen. Následně bude provoz pod mostem možný jen v jednom směru, a to od Mělníka na Zdiby.

Objízdně trasy budou vyznačeny. „Všechny řidiče prosíme především o dodržování stanovených rychlostí v místě, a to nejen kvůli bezpečnosti své ale i našich pracovníků. Jsme si plně vědomi toho, že dopravní opatření v místě i objízdně trasy mohou způsobit komplikace v dopravě, a proto doporučujeme řidičům, aby si svou cestu do Prahy po D8 naplánovali,“ sdělila Iveta Štočková, tisková mluvčí EUROVIA CS.

Doprava po D8 u Prahy bude vedena v režimu 2+2. Ve směru jízdy z Ústí nad Labem do Prahy bude provoz u sjezdu na Zdiby kompletně převeden na druhou část dálnice a následně zase zpět. „Jako neproblematičtější místo vidíme sjezd na Zdiby od Prahy, kdy v místě bude kvůli dopravnímu opatření zrušen odbočovací pruh a vozidla budou sjíždět přímo z jízdního pruhu. V místě bude snížena rychlost,“ dodává Iveta Štočková. Dopravní opatření budou realizována na základě rozhodnutí uzavírkové komise a zadání investora.

Daná dopravní opatření na dálnici D8 a silnici I/9 budou platná do konce července. Následně bude dopravní opatření změněno dle následného postupu prací.