Přijďte se přesvědčit na vlastní oči a navštivte expozici Zehnder na nadcházejících veletrzích AQUATHERM 27. 2. - 2. 3. nebo FOR HABITAT / DESIGN V KOUPELNĚ 22 .- 25. 3. v Praze Letňanech. Nesou se v duchu dlouhodobé filosofie společnosti – poskytovat řešení pro zdravé a komfortní bydlení v prémiové kvalitě:

1. Koupelnové radiátory Zehnder Kazeane se skvělým designem by King & Miranda
Pozornost poutají zejména designové koupelnové radiátory Zehnder Kazeane od dvojice návrhářů King & Miranda. Jejich záměrem bylo vytvořit radiátor s dynamickým vzhledem s půvabem jednoduchosti. Dvě úrovně šikmých plochých trubek zvyšují inovativnost tohoto topného tělesa, které může nalézt místo kdekoliv bytě, nejen v koupelně. Prakticky zaměřený uživatel jistě ocení velkorysé otvory pro pohodlné zavěšení ručníků. Radiátory Zehnder Kazeane jsou již dostupné a to v 50 barevných odstínech.

Designový radiátor Zehnder Kazeane v barvě Volcanic se středovým připojením na teplovodní vytápění



2. Energeticky úsporné a komfortní elektrické radiátory
Inovované elektrické koupelnové radiátory Zehnder pro koupelny a bytové prostory se mohou vedle spolehlivosti, praktického a variabilního designu (v téměř 50 barevných odstínech) pochlubit i tím, že splňují náročné požadavky nové evropské směrnice EcoDesign. Tato směrnice, platná od 1. ledna 2018 v ČR a SR, požaduje, aby se elektrické radiátory staly energeticky úspornějšími. Elektrické radiátory tak Zehnder opatřil novými typy elektrických topných tyčí, které umožňují bezpečné, úsporné a pohodlné vytápění. K jejich přednostem patří: regulace teploty, nastavení denního a týdenního programu vytápění, detekce otevřeného okna (při otevřeném oknu radiátor netopí), snížení spotřeby energie v pohotovostním režimu (max 0,5 W), funkce časovače, dálkové ovládání nebo další adaptabilní funkce radiátoru.

Elektrický koupelnový radiátor Zehnder Metropolitan Spa s dálkovým ovládáním, splňující evropskou směrnici EcoDesign.



Novinky v oblasti větrání s rekuperací tepla
Jak se mohou návštěvníci sami přesvědčit, Zehnder klade velký důraz na zdravé vnitřní prostředí. Tomuto tématu byla je v expozici Zehnder věnována značná pozornost.  Výrobce se dlouhodobě soustředí i na osvětu budoucích uživatelů, čemuž odpovídaly i nové výstavní modely decentrálních jednotek s viditelnou technologií.

Elektrické článkové topné těleso Zehnder Charleston splňující evropskou směrnici EcoDesign.



3. Decentrální větrací jednotky pro účinnější a komfortnější větrání bytů a rekonstrukce
Decentrální rekuperační jednotky Zehnder ComfoAir 70 a Zehnder ComfoSpot 50 se hodí pro větrání bytů a při rekonstrukcích. Zajišťují přívod čerstvého vzduchu, zamezují tvorbě plísní. Instalují se snadno a rychle přímo na obvodovou zeď, nevyžadují potrubní rozvody. Nyní jsou nově k dispozici rovněž s integrovanými senzory pro měření vlhkosti, CO2 a kvality vzduchu (VOC) v místnosti. Nové senzory automaticky řídí výměnu vzduchu podle potřeby, čímž je zajištěna ještě vyšší energetická účinnost a komfortnější obsluha, stejně jako příjemné vnitřní klima. K těmto rekuperačním jednotkám je rovněž k dispozici také externí ovládací panel, umožňující jejich pohodlné dálkové ovládání.

Decentrální větrací jednotka s rekuperací tepla Zehnder ComfoAir 70.

 

Detail instalace do obvodové zdi bez potrubních rozvodů.



4. Inovativní, tiché a vysoce účinné rekuperační jednotky ComfoAir Q pro větrání RD
V expozici Zehnder nemohou chybět větrací jednotky nové generace Zehnder ComfoAir Q, které byly na trh uvedeny v loňském roce a díky 16 technickým inovacím převyšují ostatní konkurenci. Můžeme zmínit unikátní výměník tepla, který umožňuje vysokou energetickou účinnost (A+) a až 95% rekuperaci tepla. Nejnovější technologie ventilátorů zaručuje velmi tichý provoz (ø 43 dB(A) a nízkou spotřebu energie 0,24 W/m3/h. Koneční uživatelé jistě dále ocení optimální teplotu přiváděného vzduchu (díky modulačnímu baypassu), snadnou obsluhu pomocí displeje na jednotce, dálkového ovládání nebo mobilními aplikacemi. Pro bezstarostný spolehlivý provoz je zapotřebí pouze vyměnit 1-2x ročně filtry. Více zde.  Na větrací jednotky Zehnder lze nyní navíc získat prodlouženou záruku 5 let, více na www.zehnder.cz/plus_zaruka_5.

Inovativní, tichá a vysoce účinná větrací jednotka nové generace Zehnder ComfoAir Q pro řízené větrání s rekuperací tepla a maximální komfort bydlení v rodinných domech a menších veřejných objektech. Pro přívod venkovního vzduchu do jednotky použité nové tepelně izolované potrubí ComfoPipe Compact, zabraňující vzniku kondenzátu.



5. Izolované potrubí ComfoPipe Compact pro přívod vzduchu
Zejména odborná veřejnost pak ocení další produktové novinky představené společností Zehnder. Pozornost zasluhuje nové potrubí ComfoPipe Compact pro přívod venkovního vzduchu z EPP materiálu, DN 120, 160 a 200 mm. Vyznačuje se výbornou tepelnou izolací, zabraňující vzniku kondenzátu a nízkou tlakovou ztrátou, danou hladkým vnitřním povrchem. Těsný zámkový spoj a možnost krácení trubky po 5 cm umožňuje snadnou a rychlou instalaci.

6. Designové mřížky, 7. Inovativní ventily ComfoValve Luna
Svou širokou nabídkou designových mřížek Zehnder dokazuje, že řízené větrání může přispívat rovněž k estetické stránce - proto v expozici nemohou chybět, některé získaly ocenění DESIGN PLUS . Doplňuje je inovativní ventil ComfoValve Luna s výškou jen 30 mm, zaručující extrémně tichý rozvod vzduchu v místnostech bez průvanu (využívá Coandova efektu). Přímo na ventilu lze snadno a rychle nastavit požadovaný průtok vzduchu a také omezit úhel proudění vzduchu.

Designová mřížka Zehnder Roma z nerezové oceli (volitelně rovněž v bílé barvě).



8. Uhlíkový filtr odstraňující nepříjemné pachy
Velmi užitečným prvkem v systému větrání ve znečištěném prostředí může být filtr s aktivním uhlím (nejkomplexnější přírodní materiál s unikátní filtrační schopností). Odstraňuje ze vzduchu nepříjemné pachy a celkově zlepšuje kvalitu přiváděného vzduchu. Redukuje množství jedovatých látek ve vzduchu.

Uhlíkové filtry, odstraňující v systému řízeného větrání nepříjemné pachy.



Přijďte se přesvědčit na vlastní oči!
Všechny novinky a mnoho dalších informací a produktů najdete na stáncích společnosti Zehnder. Kromě novinek můžete využít i odborného poradenství a konzultací proškolených odborníků, připravených zasvětit každého zájemce do problematiky efektivního zajištění zdravého a komfortního vnitřního prostředí.
•  AQUATHERM, Praha PVA Letňany, 27. 2. - 2. 3., Zehnder – Hala 3, č. 313
•  FOR HABITAT / DESIGN V KOUPELNĚ, Praha PVA Letňany, 22. - 25. 3., Zehnder – Hala 6
•  CONECO, Bratislava, Výstaviště Incheba, 11. - 14. 4., Zehnder – hala B1
•  IBF Stavební veletrh, Brno, 25. - 28. 4., Zehnder, Pavilon V
•  FOR ARCH, Praha PVA Letňany, 18. - 22. 9. 2018, hala 7