Společnost Stavebniny DEK a.s. je s obratem více než 11 mld. Kč předním hráčem na českém trhu stavebních materiálů. Zároveň od roku 2013 buduje celorepublikovou síť půjčoven stavebních strojů a vybavení-  DEK půjčovna má dnes v ČR více než 60 poboček. Filozofie DEK půjčovny je poskytovat zákazníkům z řad soukromníků, drobných řemeslníků i stavebních firem moderní, kvalitní a skvěle vybavené stroje s těmi nejlepšími parametry.

V roce 2017 DEK půjčovna vypsala výběrové řízení na rozšíření a modernizaci svého strojového parku o 20 minirypadel.  Polovinu zakázky vyhrál kompaktní bagr Bobcat E19, který pomocí zatahovacího podvozku redukuje svoji šířku na méně než 1 metr. Tím získá uživatel dobrou průjezdnost stroje v omezeném a úzkém prostoru.

Stroje byly dodány v září 2017 v provedení s nadstandardní výbavou, ke které patří vyhřívaná kabina, rádio, prodloužená násada, široká radlice, odpružené sedadlo, bezklíčové startování, rychloupínací systém Lehnhoff MS01, balíček Komfort“ zahrnující komfortní sedačku a ovládání pohybu ramena na joysticku a balíček „Výkon“, který umožňuje lepší pohyb v písčitých půdách. 



Design v zakázkové červené barvě s logem DEK půjčovna pochází přímo z výroby, což je předností spolupráce místního dealera Bobcat CZ a dobříšského areálu Doosan Bobcat, kde výroba minirypadel probíhá. U jiných společností bývají obvykle nuceni dělat podobné úpravy jejich dealeři, což může mít vliv na kvalitu provedení i dodací termíny.

Jak řekl Ing. Michal Švejcar, ředitel divize půjčovna: „Klíčem k úspěchu kompaktního bagru Bobcat E19 v našem výběrovém řízení byla jeho vysoká kvalita, kterou jsme si sami ověřili v reálném provozu, nejmodernější koncepce a také jeho zcela mimořádná vybavenost.“

DEK půjčovna poskytuje bagry Bobcat E19 včetně přívěsů pro jejich odvezení zákazníkem. Již nyní se s nimi můžete setkat na pracovištích po celé České republice.

Společnost Stavebniny DEK a.s. byla založena 8. března 1993 v Praze pod názvem DEKTRADE s.r.o. Provozuje 72 poboček v ČR a 16 v SR. Jsou součástí skupiny DEK, kam dále patří společnosti STAVEBNINY DEK s.r.o. (Slovensko), DEKMETAL s.r.o., DEKWOOD s.r.o., DEKPROJEKT s.r.o., G SERVIS CZ s.r.o. a ARGOS ELEKTRO a.s. Celkový obrat skupiny v roce 2016 dosáhl téměř 11,6 mld. Kč. V současné době zaměstnává více než 2 000 zaměstnanců.

Pro více informací o společnosti a produktech Bobcat prosím navštivte www.bobcat.com.