KUHN-BOHEMIA působí na českém trhu jako výhradní prodejce zejména stavebních strojů Komatsu, nyní rozšiřuje svoje obchodní portfolio i o stroje značky Ammann se zaměřením na výstavbu silnic a dopravní infrastruktury.  
Obě společnosti již spolupracují ve Slovinsku a Chorvatsku. "Nápad rozšířit spolupráci o Českou republiku se projednával relativně krátkou dobu a je logickým výsledkem současné situace v obou firmách, které jsou ve výborné kondici a jejímž cílem je získávat další a větší úspěchy," uvedl ředitel společnosti KUHN-BOHEMIA Daniel Sys.

"Budeme nabízet celý sortiment společnosti Ammann, od strojů nad pět tun bude naše zastoupení výhradní," konstatoval Daniel Sys s tím, že stroje Ammann budou skvělým doplněním sortimentu KUHN-BOHEMIA o silniční techniku.

Společnost KUN-BOHEMIA bude produkty Ammann nabízet ve všech svých pobočkách, tedy včetně nově vybudované a v roce 2017 otevřené centrály v Čestlicích u Prahy. Na všech pobočkách budou rovněž k dispozici i servisní služby k těmto strojům.

Cílem všech těchto aktivit je posílit pozici společnosti a výrobků Ammann a přechodem na jediného výhradního distributora této značky pro Českou republiku se stát spolehlivým partnerem pro všechny zejména nadnárodní zákazníky a zákazníky s celorepublikovým působením. "Jedná se o začátek dlouhodobé spolupráce, jsme si vědomi, že úspěšný vstup vyžaduje na obou stranách stabilitu a vytrvalost," dodal Daniel Sys.