Díky nízké výšce pouhých 30 mm je nový ventil příváděného vzduchu Zehnder ComfoValve Luna S125 atraktivním doplňkem interiéru. Svým decentním vzhledem a invativní konstrukcí se významně odlišuje od běžných ventilů. Zabezpečuje extrémně tiché a optimální proudění vzduchu bez průvanu a to využitím tzv. Coandova efektu.
Vzduch “klouže” podél stropu a stěn (viz nákres níže) a je distribuován v místnosti optimálním a příjemným způsobem. Nízká výška ventilu zůstává stále stejná, bez ohledu na to, jeli ventil zcela otevřený nebo téměř zavřený. To znamená, že rozdílné nastavení průtoku vzduchu nemá žádný vliv na výšku a tedy na decentní vzhled ventilu. Tato jedinečná přednost odlišuje tento ventil od běžně dostupných ventilů.



Nový ventil Zehnder ComfoValve Luna S125 se velice snadno instaluje vložením do krytu vývodu vzduchu DN 125 ve stropě nebo stěně. Je zajištěný pomocí integrovaného gumového těsnění, zabraňující rovněž zpětnému proudění vzduchu. Ventil může být nejdříve nainstalován a teprve pak na něm rychle, snadno a bezpečně nastaven optimální požadovaný průtok vzduchu. Nejdříve se vyšroubuje vrchní designový kryt. Povytažením středového aretačního prvku červené barvy uvolníme vnitřní kotouč ventilu. Jeho otáčením máme možnost nastavit průtok vzduchu v celkem 25 polohách. Nastavený průtok zajistíme zasunutím středového aretačního dílu. Nakonec našroubujeme zpět vrchní designový kryt. Poznamenáváme, že ventily jsou z výroby dodávány maximálně otevřené, tj. na max.průtok (nastavený v poloze 25). Vnitřní kotouč ventilu díky své inovativní patentované konstrukci výrazně snižuje znečištění stropu nebo stěny kolem ventilu. Pro optimální funkčnost talířového ventilu doporučujeme dodržovat jeho vzdálenost od stěny nejméně 350 mm a vzdálenost mezi ventily min 750 mm. Instalace, nastavení a čištění ventilu nevyžaduje nářadí.
Více informací viz video.



K zajištění ještě většího uživatelského komfortu a flexibility při instalaci je v rámci příslušenství k dispozici prvek “Zehnder Air Blocker” omezující úhel proudění přiváděného vzduchu. Ten můžeme při instalaci nebo kdykoliv později vložit do ventilu a tak v místě jeho vložení zablokovat průtok vzduchu, který pak proudí pouze v rozsahu 240° místo původních 360°. Tím zajistíme dodatečnou maximální ochranu proti nežádoucímu proudění vzduchu, zejména ve vysoce citlivých oblastech, jako např. nad dveřmi, sedací soupravou apod.



Více informací získáte na této adrese.
Technický list ke stažení: technicky katalog Zehnder ComfoValve Luna


Zehnder Group Czech Republic s.r.o. • Pionýrů 641 • 391 02 Sezimovo Ústí II • ČR
T +420 383 136 222 • M +420 731414 443 • info@zehnder.czwww.zehnder.cz
Kontakt pro SR: • M +421 901 733 722 • info@zehnder.skwww.zehnder.sk