Koncept modulových/kazetových podhledových systémů nabízí
- rychlost a hospodárnost montáže
- efektivní řešení akustických požadavků prostoru
- hospodárné a staticky výhodné splnění požadavků na protipožární ochranu konstrukcí nebo únikových cest
- designové dotvoření interiéru
- zakrytí vedení instalovaných pod nosným stropem
Vzhledem k finální povrchové úpravě a modulovému konceptu jsou potom kladeny vysoké nároky na šířku sortimentu a jeho neustálé doplňování o novinky, které rostoucí nároky splní.

Designové novinky AMF
Pravoúhlé řešení kazetových podhledů směřuje inovační pohyby k provedení povrchu, případně k provedení hran, které rozšiřují možnosti použití desek v konstrukčních systémech. Jednou z cest je rozšíření nabízené barevné škály. Knauf AMF zařadil do nabídky nové barevné desky AMF Thermatex Colour v provedení černém, stříbřitém (RAL9006), krémovém a světle modrém a doplnil tak řadu akustických desek AMF Acoustic Range. Tyto desky je možné nabídnout s nosnou viditelnou konstrukcí AMF systému C v odpovídajícím odstínu. Kromě barevnosti nabízejí desky i vysoké hodnoty zvukové pohltivosti a jsou schopny při použití v odpovídajícím systému i požární odolnost.
Pro náročné zákazníky zařazuje AMF do své nabídky exkluzivní desky AMF SYMETRA Wood s povrchem laminovaným do dekoru dřeva. Hladké nebo do 4 vzorů perforované desky kombinované s elegantní konstrukcí viditelného systému s profily Ultraline vytvářejí elegantní podhledovou plochu, která je ozdobou každého reprezentativního prostoru. K dispozici je široká paleta barevných a texturových variant. Perforace potom dokáže přispět ke zlepšení akustických poměrů v místnosti.
Úplnou novinkou pro tento rok jsou pravidelně děrované minerální desky AMF Thermatex Symetra s kruhovými otvory o průměru 2,5-4-8-12 mm v ortogonálním uspořádání v celoplošném provedení, s výřezy určenými pro osazení bodových svítidel, případně s otvory uspořádanými do bloků. Kromě provedení v klasických formátech 600x600 mm je k dispozici i varianta v panelovém formátu 1800x300 mm.

Podhledové systémy AMF nabízejí i řadu technických řešení v oblasti požární ochrany, čistých a hygienických prostorů a řešení speciálních akustických zadání.
Podrobnější informace k podhledům a systémům AMF jsou k dispozici v technické kanceláři.