Základem prezentace Ytongu bude i letos kompletní řez domem, kde návštěvníci uvidí veškeré inovativní prvky systému  včetně střechy a doplňků pro povrchové úpravy.  Představí tak ucelené řešení stěny z materiálů od jednoho výrobce, včetně vnější a vnitřní omítky i stěrky. Fragment doplní i další novinky posledního roku, jako je žaluziový kastlík či schodišťová konzola. Podrobně zde bude představena také zakládací tvárnice Ytong Start, vhodná i pro optimální založení zdiva i z dalších zdicích systémů, včetně keramických tvárnic.

Přímo na místě prezentace budou odborní poradci Ytongu poskytovat poradenství k materiálu i konzultace k materiálovému řešení projektů návštěvníků. Budou zde také probíhat pravidelné ukázky zdění, kotvení a dalšího zpracování systémových produktů. V doprovodném programu se zástupci Ytongu objeví s přednáškami na téma svépomocné výstavby. Díky oblibě systému u svépomocných stavebníků znají podrobně limity a možnosti těchto realizací a orientují se v aktuální legislativě.

Součástí veletrhu bude i finále soutěže učňů ve zdění ze systému Ytong, které proběhne 20. září od 8 do 11:30 hodin v hale 6. Prezentace společnosti se po celou dobu veletrhu nachází v hale 1 na stánku A13, kde techničtí poradci poskytují veškeré odborné informace veřejnosti, a také zde probíhají praktické ukázky zdění.