Setkali jsme se s manažerkou tohoto projektu, vedoucí obchodu regionu Čechy, Taťanou Šedinovou, abychom se dozvěděli, co se za projektem NEMO skrývá.

Co znamená NEMO a jaká je geneze této kampaně?

Název projektu je vlastně zkratka pro Nové Evoluční Materiály, které našim zákazníkům nabízíme pro inOvace na jejich stavbách – takové inovace, které investorům přinesou zejména finanční a časové úspory. V současné době je pro úspěšnou firmu nutné nejen jít s trhem, ale zejména být vždy minimálně o krok dopředu. Jsme dynamická a rozvíjející se společnost, která své zákazníky učí, zavádí nové speciální produkty a naslouchá klientským potřebám, například i formou nabídky „betonu na míru“. Víme, že naši zákazníci, investoři, architekti, projektanti a inženýři staveb chtějí vědět o nejnovějších trendech v oblasti stavebních materiálů a mají zájem o radu týkající se rozhodování o volbě vhodného výrobku. Proto jsme po předchozí pečlivé analýze stavebního trhu spustili tento projekt.

Speciální výrobek ZAPA DROP.


Kde se potenciální zákazníci a odborníci mohou dozvědět více o ZAPA „speciálech“?

Odborná, ale i laická veřejnost se může s naším projektem seznámit na mnoha akcích, které se v roce 2017 již konaly, ale také se ještě uskuteční. V úvodu letošního roku proběhla na několika místech ČR a SR setkání s projektanty a architekty, které zaštítila odborná sdružení ČKAIT a SKSI. Dále jste se s námi mohli potkat na veletrhu CONECO v Bratislavě a na BVV v Brně, kde jsme obdrželi prestižní ocenění v sekci inovace za výrobek ZAPA DROP. Na podzim nás čeká ještě veletrh FOR ARCH v Praze. Pro stavebníky, stavební firmy, ale i laickou veřejnost realizujeme v těchto měsících ZAPA DNY, kde přibližujeme zákazníkům jak výrobu standardizovaného betonu, tak přípravu vybraných speciálních produktů. V podzimních a zimních měsících rozjedeme proškolování pracovníků konkrétních stavebních společností. A nezaměřujeme se zde jen na naše „speciály“, ale také na kvalitu – na to, jak si správně beton objednat a jak s ním správně pracovat, aby byl výsledek perfektní.

Paleta speciálních produktů ZAPA


Můžete se pochlubit nějakými stavbami, kde jsou aplikovány inovativní produkty ZAPA?

Ano, těch staveb je hodně a musím říci, že jsem velmi spokojená s prací jak našich technologů, tak obchodníků, ale i dispečerů betonáren, kteří se velmi aktivně podílejí na zavádění „speciálů“ do výroby. Ohlasy od zákazníků jsou nadmíru pozitivní - jsou společnosti, které vyzkoušely například ZAPA QCC a už nechtějí nic jiného. Také se velmi dobře ujal produkt s názvem ZAPA SLIM. Jde o cementový samonivelační litý potěr pro podlahové konstrukce bytových a administrativních staveb prováděných v tenkých vrstvách s omezeným smrštěním pro eliminaci trhlin a vzniku efektu zvedání rohů. Velké ambice vkládáme do již zmiňovaného produktu ZAPA DROP, což je drenážní beton pro finální pochozí nebo pojezdovou vrstvu, která zajistí dokonalý a okamžitý odvod dešťové vody. Technické listy našich „speciálů“ jsou k dispozici na webových stránkách společnosti ZAPA a samozřejmě můžeme připravit školení na míru jak pro jednotlivce, tak pro skupiny, firmy a další zájemce.

Speciální produkt ZAPA DROP oceněný na BVV Brno zlatou medailí za inovace.

Prezentace speciálních produktů na betonářských ZAPA dnech ve Vysokém Mýtě.


Jak dlouho bude projekt NEMO prokračovat a jaké jsou další marketingové plány firmy?

Projekt NEMO poběží ještě minimálně v roce 2018, a to formou osvěty. Jinak tato kampaň vlastně nikdy nekončí - s vývojem betonových směsí, jejich účinků a použití počítáme i v následujících letech.

ZAPA QCC
ZAPA SLIM


Mimo kampaň NEMO – je nějaká zajímavá či významná probíhající nebo plánovaná stavba, na kterou ZAPA beton dodává beton a na niž byste naše čtenáře ráda upozornila?

ZAPA se v České i Slovenské republice každoročně podílí na budování významných staveb. V Čechách jsou to liniové stavby pro ŘSD, obchodní a administrativní centra, bytové domy, jako je například mrakodrap V Tower v Praze na Pankráci a mnoho dalších. Na Moravě dodáváme naše produkty kupříkladu na výstavbu úseku dálnice D1 0137 Lipník - Přerov. Na Slovensku jistě stojí za zmínku dodávky pro stavbu dálničního dvoutubusového tunelu u Žiliny (v úseku Lietavská Lúčka - Višňové - Dubná Skala). V Bratislavě se podílíme na realizaci stavby výškového kancelářského objektu TWIN CITY TOWER v Bratislavě a beton od ZAPY směřuje i na výstavbu logistického a skladového centra Amazon v Seredi.

Děkujeme za rozhovor.
Jaroslav Pospíšil



ZAPA beton a.s.
Vídeňská 495
142 00 Praha 4
tel.: +420 226 004 444
e-mail: zapa@zapa.cz
www.zapa.cz