Palác Dunaj jsme se rozhodli nabídnout k prodeji z důvodu výstavby našeho nového sídla v Praze 4 Krči, které bude lépe odpovídat našim potřebám ať už logistickým, tak i praktickým. V nové budově budeme mít kromě administrativních ploch také technologické a laboratorní centrum a školicí středisko,“ sdělil Ing. Martin Borovka, předseda představenstva EUROVIA CS.

V novém moderním sídle společnosti EUROVIA CS budou maximálně využity prostory. Ve třech patrech bude působit zhruba 60 administrativních pracovníků a vedení společnosti. V místě bude umístěno také technologické a laboratorní centrum včetně moderních přístrojů. Bude zde také školicí středisko společnosti. Architektonicky velmi zajímavou budovu citlivě zasazenou do okolí staví EUROVIA CS podle návrhu Mgr. Arch. Petra Koláře. Nové prostory vyhoví vysokým standardům z hlediska ekologie a moderního vybavení. „Nové místo více vyhovuje potřebám naší společnosti. Kromě moderního vybavení a úspor nákladů, změna místa znamená také lepší dostupnost pro naše zaměstnance. Stěhování předpokládáme na začátku roku 2018,“ doplňuje Ing. Martin Borovka.

Stávající budovu, palác Dunaj na Praze 1, Skupina EUROVIA CS (dříve SSŽ) využívala od roku 1958. Kupujícím se stal Zeitgeist Asset Management, který tuto nemovitost získal pro německý penzijní fond, spravovaný platformou Institutional Investment Partners. Zeitgeist plánuje citlivou modernizaci při zachování historické hodnoty budovy. „Rádi bychom jí architektonicky vrátili původní význam, aby se znovu stala prestižní adresou,“ komentuje budoucí plány Peter Noack, spolumajitel a CEO společnosti Zeitgeist Asset Management, a doplňuje: „Naším cílem je zvýšit kapitálovou hodnotu a peněžní tok pomocí strategie dlouhodobého držení aktiv.“