V závěru června představili zástupci této společnosti novinky z výrobního a obchodního sortimentu pro druhou polovinu roku 2017 na tiskové konferenci, která se konala v restauraci Hergetova Cihelna v Praze.

První novinkou je tmel pro finální úpravu povrchů stěn a stropů s názvem Knauf Perfect Surface. S pomocí tohoto materiálu je možné docílit velmi zajímavých dekorativních úprav, které si bezesporu najdou své příznivce jak v řadách architektů, tak i bytových designérů či konečných zákazníků.

Další novinky spadají do oblasti stavební chemie. První z nich je nová hydroizolační stěrka s názvem Knauf Hydroflex. Tento materiál nachází výborné uplatnění všude tam, kde může povrch přicházet do styku s vodou. Dobrá izolace podkladu je velmi důležitá, protože jen tak zůstanou koupelny, terasy a balkony dlouho čisté a krásné. Jedná se např. o zdi za vanou, sprchou nebo kolem umyvadla, které patří k nejvíce namáhaným plochám v koupelně.

Druhou novinkou jsou nové typy lepících tmelů FlexKleber a EasyKleber pro lepení obkladů a dlažeb. Tyto tmely účinně brání proti sjíždění obkladů po jejich instalaci na stěnu, čímž výrazně urychlují a zpřesňují práci obkladačů.

Novinku představil Knauf Praha také na poli protipožárních stříkaných omítek. Po protipožární omítce na bázi sádry do vnitřního prostředí s názvem Vermiplaster, Knauf vyvinul také novou protipožární omítku na bázi cementu s názvem Sibaterm, která je určena pro ošetření zejména ocelových konstrukcí, které jsou v bezprostředním kontaktu s venkovním prostředím.

Poslední novinka je určena zejména pro kutily a zájemce o výstavbu vlastními silami. Novinka má název KnaufPoint a jedná se o internetový portál, kde si případný zájemce může například sám spočítat spotřebu materiálu pro realizaci vnitřní příčky či podlahy, zjistit si správnou skladbu konstrukce, popřípadě si najít nejbližšího prodejce materiálů Knauf ve svém okolí.

Ivo Románek