Posledními z nich, o kterých se odborná veřejnost mohla dozvědět na stránkách našeho časopisu, byly výstavba nových nadstandardních ubytovacích kapacit v prostorách areálu zámku Štiřín u Prahy, dostavba Sport - Centraareálu Wellness Hotelu Step Praha, v rámci kterého byl nově vybudován krytý plavecký bazén a golfový indoor, a také výstavba čtyřpatrových velkokapacitních garáží a nové prodejny Škoda Auto v areálu největšího autosalonu v ČR - společnosti Auto Jarov.

Majiteli stavební společnosti Step s.r.o. byla v roce 2003 založena společnost IC Hotels a.s., která provozuje hotely Step a Bridge. Ty nabízí pestrý sortiment služeb pro hotelové hosty i nejširší veřejnost. Na nejnovější aktivity společnosti IC Hotels jsme se zeptali Ing. Ludmily Koutské - generální ředitelky společnosti. Ta nám v úvodu řekla:

Současná světová ekonomická krize se odráží i na situaci v oblasti hotelnictví a ubytovacích služeb. Vytíženost mnoha hotelů již několik let klesá. Množství kapacit na pražském trhu však i přes tento fakt každoročně vzrůstá. To nás nutí denně se tímto stavem zabývat a hledat opatření, která by mohla přilákat hosty právě k nám.

Daří se Vám to a pokud ano, jakou cestu jste zvolili?

Při řešení této situace jsme se rozhodli jít cestou poskytování nadstandardních služeb našim zákazníkům. Před několika lety jsme zahájili výstavbu Sportcentra v těsném sousedství Wellness Hotelu Step. To dnes obsahuje krytý 25m bazén s whirlpoolem, tenisovou halu se třemi tenisovými, squashovými a 4 badmintonovými kurty a tři venkovní kurty. Před dvěma lety byl dokončen také golfový indoor s putting greenem, krytým odpalištěm pro 16 hráčů a 9 golfovými simulátory. Jedná se o největší golf indoor v ČR.

Ukazuje se toto Vaše rozhodnutí jako správné?

Jsme přesvědčeni o tom, že jdeme správnou cestou. Před nedávnem jsme pro podnikovou klientelu dokončili výstavbu kongresové a školící haly. Řada firem dnes v našem hotelu při školení svých pracovníků či spolupracujících partnerů tráví i více dnů a areál Sportcentra jim poskytuje ideální prostor pro uspořádání různých sportovních akcí, společných volnočasových aktivit i neformálních setkání. To se samozřejmě kladně promítá do hospodaření hotelu ve všech poskytovaných službách.

Hodláte v tomto nastoupeném trendu i nadále pokračovat?

Ano. V současné době dokončujeme výstavbu nejmodernějšího saunového centra, kterou stavebně provádí stavební společnost Step s.r.o. a milovníci golfu se mohou těšit na skutečně nejmodernější širokoúhlý golfový simulátor s názvem SIM SURROUND, který simuluje pohyb a postavení hráče ve skutečném terénu na hřišti. Tento simulátor je skutečnou raritou a bude jediný na území ČR.

Jsou nově vybudované kapacity sportcentra přístupné i pro nejširší veřejnost?

Samozřejmě jsou. A nejen pro ni. Jak již jsem zmínila, náš hotel a jeho zázemí jsou ideálním místem pro pořádání nejrůznějších společenských a sportovních akcí jak firemního, tak i soukromého charakteru. Nespornou naší výhodou je možnost bezplatného zaparkování na velkokapacitním parkovišti. Naší pozornosti neuniklo, že v exponované dny je toto naše parkoviště před Wellness Hotelem Step a Sportcentrem zcela zaplněno. Realizujeme proto výstavbu myčky pro ruční mytí automobilů, a to jak exteriérů tak i interiérů. Pevně věřím, že tyto naše kroky budou do našeho sportovně - hotelového komplexu lákat stále více návštěvníků.

Ivo Románek


Wellness Hotel STEP****
Malletova 1141, 190 00 Praha 9
Centrála a recepce (non stop):
tel.: +420 272 178 350, fax: +420 272 178 348
hotelstep@hotelstep.cz, www.hotelstep.cz