Mezi téměř 2500 vystavovateli vynikal i stánek společnosti Geberit, která je lídrem na evropském trhu v oblasti sanity. Expozici společnosti Geberit zaplnily produkty inovativních sanitárních technologií, a to nejen těch, které jsou nenápadně skryté ve stěně koupelny, ale i takové, které se skvěle vyjímají před stěnou. Zlatým hřebem expozice byla plochá sprchová vanička Setaplano, nová sprchovací toaleta AquaClean Tuma, ale i další skvělé novinky.

Plochá sprchová vanička Geberit Setaplano
Nová sprchová vanička ­Geberit Setaplano je vyrobena z vysoce kvalitního, odolného materiálu, který se snadno čistí a je příjemně teplý a jemný jako hedvábí. Počet montážních dílů se podařilo zredukovat na naprosté minimum. Jelikož se ocelový montážní rám a izolační fólie dodávají již smontované, je následná instalace na stavbě výrazně jednodušší a mnohem spolehlivější.

Na rozdíl od běžných montážních setů pro sprchy v úrovni podlahy, které někdy obsahují až 90 jednotlivých dílů, jich má nová sprchová vanička Geberit ­Setaplano skutečně jen velmi málo. Velká část z nich se totiž kompletuje již ve výrobě. Malé množství montážních dílů představuje na stavbě velkou výhodu – přípravných prací je mnohem méně a celková doba instalace je tak výrazně kratší.

Utěsněno z výroby
Prefabrikace nejen zjednodušuje montáž, ale také podstatně zvyšuje její spolehlivost. Stejně jako u sprchových odtoků a kanálků ­Geberit určených pro sprchy v úrovni podlahy, i v případě ploché sprchové vaničky Geberit Setaplano je izolační fólie připojena k rámu již ve výrobním závodě. S tímto chytrým řešením lze předejít možným chybám během montáže, a to zvláště v takových rizikových místech jako jsou rohy sprchového koutu.

Snadná montáž
Nezaměnitelný modrý montážní rám je vyroben z oceli upravené práškovou barvou. V závislosti na velikosti sprchové vaničky ­Setaplano se instalace provádí pomocí čtyř až šesti podpěr, které se v označených místech jednoduše zacvaknou do rámu a následně upevní do nehotové podlahy. Podpěry se pohodlně shora, pomocí standardního nářadí, zarovnají s úrovní podlahy, a poté se v požadované výšce bezpečně upevní fixačními zarážkami.

Praktická zápachová uzávěrka
Plochá sprchová vanička ­Geberit Setaplano je vybavena novou zápachovou uzávěrkou, ­která se snadno čistí. Je k dispozici ve dvou modelech: s výškou vodní uzávěrky 30 mm nebo 50 mm a tomu odpovídající hydraulickou kapacitou 0,5 l/s nebo 0,65 l/s. Oba modely lze po umístění do montážního rámu zarovnat do požadované pozice otočením o 360°. Zápachová uzávěrka se připevňuje velmi jednoduše prostým zacvaknutím do předmontované objímky. Nádobka uzávěrky z elastického plastu je velmi praktická na údržbu, neboť ji lze jedním pohybem ruky vyjmout a vyčistit.
Geberit AquaClean Tuma

Nová toaleta s integrovanou sprchou Geberit AquaClean Tuma v sobě spojuje čistý, elegantní design se sofistikovanou a inovativní technologií. Jako kompletní řešení je vhodná pro širokou škálu použití. K dispozici je rovněž jednodušší alternativa v podobě sedátka s integrovanou sprchou, které lze dodatečně namontovat na stávající keramickou mísu.

Toaleta AquaClean Tuma z dílny designéra Christopha ­Behlinga harmonicky splyne s interiérem každé koupelny. Díky svému aerodynamickému designu a mimořádně štíhlým proporcím propůjčí elegantní vzhled i malým koupelnám a dokáže je poměrně rychle a snadno proměnit v domácí wellness ­oázu. AquaClean Tuma je ideálním řešením pro ty, kteří by rádi využívali všech výhod, které poskytuje očista vodou, ale nechtějí se ve svých koupelnách pouštět do žádné zásadní rekonstrukce.
Novou toaletu je možné několika různými způsoby zkombinovat s ostatními prvky interiéru. Její designový kryt, který je k dispozici v několika barvách a materiálech, lze sladit s tlačítkem splachování Geberit a pozvednout tak vzhled celé koupelny.

Vybavena sofistikovanou technologií
„Geberit AquaClean Tuma je výsledkem našeho dlouhodobého zaměření na design, komfort, čistotu a ekologickou udržitelnost a zároveň jasným důkazem toho, že jdeme správnou cestou,“ říká Armin Gierer, vedoucí produktové řady Geberit AquaClean. Pod jednoduchým a elegantním designem tohoto chytrého produktového konceptu se skrývá sofistikovaná a inovativní technologie, jako například průtokový ohřívač optimalizovaný pro tvrdou vodu, funkce odstranění vodního kamene nebo vysoce efektivní technologie sprchování WhirlSpray s nízkou spotřebou vody.

Další funkce, jako například ohřev sedátka, osoušení teplým vzduchem, odsávání zápachu a keramická mísa bez okrajů Rimfree® ještě více umocňují prožitek komfortu a pohodlí. Uživatelsky přívětivé dálkové ovládání umožňuje intuitivním způsobem nastavit všechny funkce tak, aby vyhovovaly osobním preferencím majitelů. Od poloviny roku 2017 bude Geberit nabízet také aplikaci s dodatečnými funkcemi, která umožní ovládat toaletu pomocí chytrého telefonu.

Ideální a flexibilní řešení!
AquaClean Tuma je k dispozici především jako kompletní toaleta s dokonale přizpůsobenou WC mísou a skrytým přívodem vody a elektřiny.

Alternativou tohoto kompletního řešení je sedátko Geberit AquaClean Tuma pro dodatečnou montáž na stávající keramickou mísu. Toto sedátko, které lze bez problémů připevnit na různé modely keramických mís, je ideálním řešením pro obyvatele pronajatých nemovitostí, neboť jeho instalace nevyžaduje žádné větší stavební úpravy. Díky tomuto důslednému a systematickému přístupu není nutné zahrnovat toaletu ani sedátko s integrovanou sprchou do stavebních projektů, protože kromě připojení na elektřinu nevyžadují žádné další stavební přípravy. Nové sedátko s funkcí sprchy je rychlým a flexibilním řešením pro podnájemníky, kteří si chtějí dopřávat všech výhod očisty vodou i v přechodném bydlení.

Jednoduchá instalace
Jak se již stalo u výrobků ­Geberit samozřejmostí, zvládne Geberit AquaClean Tuma snadno namontovat jeden instalatér, a to navzdory tomu, že celková váha toalety přesahuje 25 kg. Je to umožněno chytře promyšlenou obalovou koncepcí s integrovanou montážní pomůckou, díky které lze s toaletou lehce manipulovat. Veškeré technické komponenty jsou integrovány do funkční jednotky nad keramickou mísou a jsou v případě nutných servisních zásahů snadno přístupné.

Neexistuje snad žádná stavební situace, ve které by tato toaleta nemohla být použita. Díky standardním rozměrům připojení Geberit je toaleta kompatibilní se všemi instalačními systémy a rovněž se sanitárními moduly Geberit ­Monolith a designovým panelem Geberit AquaClean.

Jednoduchá a bezpečná
Všechny toalety Geberit Aqua­Clean jsou vybaveny integrovaným mechanismem, který je odděluje od rozvodů pitné vody, a proto jejich montáž nevyžaduje instalaci dodatečných zařízení, která by zaručovala soulad s normami EN 1717 a EN 13077. Díky perfektnímu sladění s montážními prvky Geberit je možné sanitární a elektrické části instalovat nezávisle na sobě.

Výše uvedené novinky, ale i další produkty se nám podařilo zachytit na naše kamery přímo na veletrhu ISH ve Frankfurtu. Podívejte se proto po přečtení QR kódu vaším mobilním zařízením i na doprovodnou videoreportáž, kterou komentuje produktový manažer společnosti Geberit Ing. ­Peter Mésároš.

S využitím podkladů společnosti Geberit
Ing. Jiří Zahradnický

Geberit spol. s r. o.
Sokolovská 2408/222, 190 00  Praha 9
tel.: 284 689 670
e-mail: sales.cz@geberit.com
www.geberit.cz