což jsou sprchové kouty v povrchové úpravě lesklý hliník, dále inovovaná řada Rapier, která má nyní vylepšený pojezdový mechanismus a systém vyklápění dveří, a nová řada Pivot s nezničitelným pivotovým mechanismem otevírání. V kategorii konceptů nabízí RAVAK novinku v podobě konceptu Classic, který zahrnuje jednak prostornou a pohodlnou vanu a jednak nábytek, který nabízí řešení pro malou i velkou koupelnu. Ve výčtu novinek nesmíme zapomenout ani na vodovodní baterie, které nyní RAVAK nabízí ve třech elegantních designech. Novinkami pro rok 2010 jsou také bezpečné osvětlení H2O, určené pro vlhké prostředí koupelny, a odtokové žlaby ve dvou designech.

"Společnost RAVAK přichází v roce 2010 s novinkami nejen ve svém tradičním sortimentu van, vanových zástěn, sprchových koutů, umyvadel a oblíbených konceptů, ale svou nabídku rozšířila o další oblasti koupelnového vybavení - koupelnový nábytek, vodovodní baterie a bezpečné osvětlení do koupelny",uvedl Ivan Karas, obchodní a marketingový ředitel společnosti RAVAK, a.s. "Rozšířením našeho sortimentu reagujeme nejen na přání zákazníků, ale zároveň neustále vylepšujeme nabídku praktických řešení pro vybavení koupelny," dodal Ivan Karas.

Řada Blix 
Zcela nová řada Blix nabízí dva typy sprchových koutů - kruhový a rohový. Vyznačují se moderním lesklým provedením elegantních vodicích profilů a technickou dokonalostí. Díky mechanismu AntiBlock se posuvné díly nekříží ani nezdrhávají a chod sprchového koutu je tak velmi tichý a spolehlivý. V porovnání s konkurencí jsou sprchové kouty Blix technicky velmi propracované, navíc s chytře řešenými praktickými detaily. Například unikátní mechanismus odklápění skla dveří usnadní čistění sprchového koutu a ušetří tak čas. Řada Rapier Sprchové kouty a dveře Rapier jsou výrazné a elegantní. Hlavní výhoda konstrukčního řešení celé řady Rapier tkví v tom, že design neruší žádné svislé profily. Sprchový kout i dveře jsou tvořeny v podstatě pouze masivním rámem a čtyřmi bezpečnostními skly zavěšenými do elegantních vodicích profilů. Inovovaná řada Rapier má vylepšený systém odklápění skla dveří. Niklkadmiová úprava pojezdu tak zajišťuje dlouhou životnost a snadný pohyb posuvných částí, nový systém odklápění zase usnadňuje údržbu. Díky němu se totiž dostanete opravdu všude. Ovládání je přitom velmi jednoduché, stačí pouze dva prsty.

Řada Pivot 
Hledáte sprchový kout, který se neokouká? Nadčasový design s  minimem kovových profilů, maximum skla a nezničitelný pivotový mechanismus otevírání dveří. To jsou hlavní znakyřady sprchových dveří a koutů Pivot. Tato řada nabízí kruhový sprchový kout a dva typy sprchových dveří, z nichž je možné kombinací s pevnou stěnou sestavit rohový kout. Pro výrobky řady Pivot je charakteristické také ergonomicky řešené madlo moderního designu. Madlo je přitom nejen elegantní, ale i praktické. Pokud ho otočíte o 180°, získáte přímo na dveřích koutu šikovný háček na ručník. Po sprchování ho tak budete mít hned po ruce. Skleněné výplně výrobků řady Pivot jsou navíc opatřeny povrchovou úpravou RAVAK AntiCalc, která odpuzuje vodu a usnadňuje tak údržbu sprchového koutu.

Koncept Classic 
Neradi obíháte obchody, listujete v katalozích a snažíte se co nejlépe zkombinovat jednotlivé zařizovací předměty do koupelny? Řešení představují koncepty RAVAK. Ten nejnovější, koncept Classic s klasickou vanou v moderním designu, je jednoznačným důkazem toho, že ani klasická vana nemusí být jen nudný obdélník. Vana Classic má větší vnitřní prostor, který poskytuje prostor pro maximální pohodlí a komfortnější koupání. V kombinaci s vanovou zástěnou se vana rázem promění ve sprchový kout, a doplněná umyvadlem stejného designu ve třech možných rozměrech, skříňkami a zrcadlem vytváří praktický celek vhodný do malé i větší koupelny.

Vodovodní baterie 
Ve výčtu letošních novinek nesmí chybět vodovodní baterie RAVAK, kterými společnost reaguje na žádosti spotřebitelů na zařazení baterií do sortimentu. RAVAK uvádí uvádí na trh tři řady spolehlivých a cenově dostupných baterií s oblíbeným designem, který se neokouká a bude vás dlouho těšit. Klasika, funkčnost a jednoduchost je charakteristická pro baterieSuzan. Krása a přirozenost, to jsou baterie Rosa. Majestátnost a elegance, to jsou hodnoty třetí řady - RAVAK Neo. K bateriím RAVAK lze pořídit také potřebné příslušenství - hadice, držáky i sprchové růžice s řadou funkcí.

Bezpečná koupelnová svítidla H2O 
Přáním každého je, aby koupelna byla krásná a praktická. Nejdůležitějším požadavkem by však mělo být, aby byla především bezpečná. Z  hlediska bezpečnosti je koupelna rozdělena na jednotlivé zóny a přísná norma přesně definuje podmínky a způsob instalace elektrických spotřebičů. Tato norma se mimo jiné vztahuje i na osvětlení. Málokterá svítidla ji ale splňují.


RAVAK jako odborník na koupelnové vybavení proto nově uvádí na trh speciální bezpečná koupelnová svítidla H2O Basic a H2O Profi se zvýšeným krytím (IP), která můžete bez obav umístit třeba i nad vanu nebo sprchový kout. Svítidla splňují bezpečnostní požadavky v předepsaných zónách a mají dodatečné krytí tvrzeným sklem proti vodě a mechanickému poškození. Jejich čistý a nadčasový design navíc příjemně doladí interiér každé koupelny.

Odtokové žlaby 
Toužíte-li po čistém designu sprchového koutu a chcete nechat vyniknout krásu vašeho obkladu, odtokové žlaby jsou přesně tím pravým pro vás. Bezbariérová podlaha nenarušená sprchovou vaničkou působí elegantně harmonicky. Stačí si jen vybrat design mřížky.


Kompletní sortiment společnosti RAVAK včetně letošních novinek najdete na stránkách www.ravak.cz nebo v katalogu RAVAK Collection 2010.