Podlahové vytápění je již nějakou dobu fenoménem moderního bydlení, a to nejen díky ideální tepelné pohodě, ale i díky úspoře energie při vytápění. Zatímco u klasického radiátorového topení je teplota v místnosti rozložena značně nerovnoměrně, dochází k víření prachu a radiátor v místnosti zabírá místo, pak vyhřívání místnosti od podlahy poskytuje ideální podmínky pro trvalý pobyt osob, dává pocit tepelného komfortu a nepůsobí rušivě.

A proč tomu tak je? Radiátory předávají teplo do místnosti prouděním vzduchu, naopak podlahové topení z velké míry teplo předává sáláním. Tento fakt způsobuje velice malé víření prachu od podlahy a navíc je topením od podlahy prakticky dodržena optimální teplotní křivka, tj. nejvyšší teplota je u podlahy a směrem k hlavě se teplota v místnosti mírně snižuje. Díky tomu je možno v místnosti udržovat teplotu o 2 - 3 °C nižší při zachování stejné tepelné pohody. Udržováním nižší teploty v místnosti plynou první provozní úspory.

Voda cirkulující v systému podlahového vytápění má oproti konvenčnímu radiátorovému topení značně nižší teplotu, z čehož plynou tepelné a následně pak i další finanční úspory při provozu domu. Pro radiátory se musí voda v kotli ohřívat na teplotu okolo 70 °C, zatímco pro topení do podlahy postačuje teplota okolo 40 °C. Tato teplota také zaručuje možnost využití moderních velice úsporných zdrojů tepla, jako jsou tepelná čerpadla nebo plynové kondenzační kotle, které při nižších teplotách zaznamenávají nejvyšší účinnost. S podlahovým topením tak můžete ročně ušetřit až 20 % nákladů na vytápění oproti klasickému vytápění pomocí radiátorů.

Společnost TECE jako průkopník plastových rozvodů se podlahovým topením zabývá již od počátku 80. let minulého století a i dnes vám nabízí kompletní sortiment výrobků pro toto moderní řešení vytápění vašeho domova. Nechte se inspirovat novými módními trendy v oblasti podlahového topení a seznamte se s našimi skleněnými designovými výrobky na www.tece.cz. Nadšeni budete z krásných skleněných termostatů a také ze skleněného krytu skříně podlahového topení.

Jako bonus Vám nabízíme kalkulaci podlahového topení ZDARMA.

TECE Česká republika, s.r.o.
Voctářova 2449/5 (DOCK 01)180 00 Praha 8 - Libeň
tel.: 273 134 240
info@tece.czwww.tece.cz