Na trh budou u příležitosti konání stavebního veletrhu FOR ARCH ve dnech 20. - 24. 9 2016 uvedeny nová cihla Porotherm 38 Profi Dryfix a keramický překlad KP Vario UNI R pro rohové řešení schránek pro předokenní rolety a žaluzie.

Pro podzimní sezonu 2016 připravila společnost Wienerberger cihlářský průmysl, a. s., novinky v sortimentu cihlového systému Porotherm. Na trh budou u příležitosti konání stavebního veletrhu FOR ARCH ve dnech 20. - 24. 9. 2016 uvedeny nová cihla Porotherm 38 Profi Dryfix a keramický překlad Porotherm KP Vario UNI R pro rohová okna. Na základě značného úspěchu překladu KP Vario UNI, který je dán univerzálním řešením pro rolety i žaluzie, bylo vyvinuto řešení pro konstrukci pravoúhlého rohového okna s označením Porotherm KP Vario UNI R, opět s dodatečnou možností osazení předokenních rolet či žaluzií. I v tomto případě mohou být vodicí lišty zapuštěné a zvýšit estetický vzhled oken. Instalace samotné schránky i stínicích prvků je velice snadná a zvládnou ji i stavebníci svépomocí. Stačí doplnit tyto překlady ocelovým sloupkem a ocelovou hlavicí svařenou z válcovaných profilů. „Nadokenní překlady Porotherm KP Vario UNI R opět splňují ty nejvyšší požadavky na tepelněizolační vlastnosti a estetické řešení fasády“, doplňuje Ing. Roman Busta MBA, obchodní ředitel společnosti Wienerberger cihlářský průmysl, a. s.

Dalším přírůstkem do rodiny Porotherm je cihla Porotherm 38 Profi Dryfix. Tento cihelný blok je určen pro omítané jednovrstvé obvodové zdivo tloušťky 380 mm bez potřeby dodatečného zateplení. Je vhodná zejména tam, kde je potřeba splnit vysoké nároky na tepelný odpor a tepelnou akumulaci stěny. Ke zlepšení tepelněizolačních vlastností u cihly Porotherm 38 Profi Dryfix došlo díky její vylepšené konstrukci děrování. Obvodové stěny z těchto cihel mají součinitel U=0,27 W/(m2·K) a proto se nemusí zateplovat dodatečným izolantem. Ke zdění cihel Porotherm 38 Profi Dryfix se používá speciální pěna Porotherm Dryfix, která se nanáší ve dvou pruzích při vnějších okrajích cihel.

„Zavedením nové cihly Porotherm 38 Profi Dryfix s výbornými izolačními vlastnostmi do portfolia produktů společnosti Wienerberger bude možné zjednodušit a tím pro všechny zákazníky zpřehlednit sortimentní nabídku vypuštěním výrobků pro tloušťky obvodových stěn 365 a 400 mm včetně doplňkových tvarů,“ popisuje Ing. Busta chystané změny v zeštíhlení výrobkových řad systému Porotherm.

www.wienerberger.cz