Konference proběhne ve středu 21. září a jejím hlavním tématem bude: Od návrhu k realizaci úspěšného wellness provozu, Inspirace a využití technologických novinek a aktuálních trendů z mezinárodního prostředí. Účastníci budou mít příležitost dozvědět se o aktuálních trendech v této oblasti od zajímavých hostů a odborníků, zapojit se do diskuze a výměny názorů a získat řadu nových kontaktů. Jedná se o jedinečnou příležitost, která se koná opět po roce a nabízí zejména prostor pro osobní setkání všech, kteří se profesionálně sektoru wellness a spa na území ČR i v zahraničí věnují.

Vlastní konference bude mít dvě hlavní části, přičemž první bude věnována odborným přednáškám. Přednášející se budou věnovat aktuálním trendům v oblasti wellness designu, přípravě a realizaci nových wellness provozů, architektuře při přestavbě SPA, dispozičnímu řešení,  otázkám provozu či komunikace s klienty. Zazní také informace týkající se přípravy nového provozu wellness, jeho výstavby a technické realizace.

Druhou část konference bude tvořit panelová diskuse, která přivítá řadu odborníků z ČR i ze zahraničí, přičemž diskuze bude věnována zkušenostem z provozu hotelového wellness & SPA se zaměřením na novinky v procedurách s ohledem na preference hostů. Panelisté představí svoji cestu k úspěšným projektům a pojmenují překážky, které čekají na většinu provozovatelů. Přiblíží také účastníkům konference současné technologie, oblíbený design interiérů a exteriérů a kvalitu nabízených služeb. Více informací včetně přihlášky na konferenci najdete na internetových stránkách http://spakonference.rain.cz/

Hlavním tématem celého veletrhu pak bude letos problematika modernizace aquaparků a zatraktivnění wellness provozů. Doprovodné přednášky a semináře se zaměří na problémy, které je v provozu potřeba řešit, například z pohledu hygieny  nebo personálu a přístupu a komunikace s klienty včetně představení nových trendů, postupů a produktů. Návštěvníci by si neměli nechat ujít ani doprovodný program, který se bude věnovat saunování a wellness procedurám.

Veletrh BAZÉNY, SAUNY & SPA dlouhodobě zaujímá na české scéně velmi významné místo, neboť se jedná o jediný specializovaný veletrh svého druhu v rámci ČR. Zaměřuje se především na provozovatele aquaparků, veřejných bazénů, koupališť, zástupce municipální sféry, představitele asociací a svazů, projektanty, architekty, provozovatele hotelů, pensionů, sportovních center a odborná media. Nabídka samozřejmě pokrývá krom veřejných i privátní wellness zařízení, která v poslední době prožívají velký nárůst zájmu. Asociace bazénů a saun ČR také každoročně v rámci veletrhu připravuje odbornou konferenci. Tentokrát bude mít název "Evropská legislativa pro rodinné a veřejné bazény" a bude se zabývat aktuálními normami pro navrhování a provozování bazénů. Více informací najdete na www.abascr.cz