Mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH je projektem s celoroční působností zaměřeným na podporu oboru stavebnictví jako celku. Vrcholem sezóny je pak veletrh samotný, který se i letos uskuteční v areálu PVA EXPO PRAHA ve dnech 20. až 24. září, a poprvé se na něm představí různá denní témata zaměřená na významné trendy současného stavebnictví.

Jedním z těchto témat bude podpora odborného vzdělávání a v rámci jeho popularizace proběhne i finále Soutěžní přehlídky stavebních řemesel (SUSO). Té se od jejího vzniku v roce 1996 zúčastnilo přes 4500 vybraných žáků v doprovodu více než 1700 pedagogů. Čtyřdenní finálové kolo soutěže se bude týkat zejména oborů zedník, tesař, kameník a kamenosochař, avšak zároveň si zde mohou zasoutěžit i řemeslné obory jako montér suché výstavby, pokrývač, čalouník a další.

Další velmi zajímavá událost proběhne ve čtvrtek 22. září, kdy se uskuteční čtvrtý ročník oblíbených dvoustranných obchodních jednání MATCHMAKING BUSINESS MEETINGS. Zde budou moci podnikatelé ve stavebnictví získat nové kontakty na evropském trhu a navázat partnerství se zahraničními společnostmi. Další podrobnosti a registrační formulář naleznou zájemci na internetové stránce forarch2016.talkb2b.net. Ve stejný den také proběhne konference ředitelů evropských řemeslných komor nazvaná Sasko-český řemeslnický dialog 2016.