Ve svém portfoliu přivítali výrobek TECEdrainline, jehož prodej se do dnešního dne vyvíjí mimořádně úspěšně.

V důsledku použití sprchových žlábků se dnes při rekonstrukci koupelny klade velký důraz na sprchu. Nejen, že je možné mít sprchu ve stejné úrovni s podlahou, ale malé stupínky nebo schůdky také vytvoří jemný rozdíl ve vizuálním vzhledu koupelny. Žlábky otevírají rozmanité možnosti návrhům, které také vynikají díky sjednocenému vzoru obkladů. Dokonalá konstrukce zajišťuje přímý a rychlý odvod vody bez toho, aniž by se voda shromažďovala na rovné ploše nebo vytékala do koupelny. Při použití vhodné dlažby a sprchového žlabu již nikdy nebudete řešit protiskluzové podložky, ve kterých se usazují nečistoty, jako je tomu u sprchových vaniček.

Úspěch sprchového žlábku TECEdrainline začíná příběhem jeho předchůdce - modelu z nerezové oceli vyrobeného v roce 1970 pro použití v plaveckých bazénech a velkých komerčních kuchyní. Tyto výrobky byly vystaveny dlouhodobému extrémnímu zatížení. Časté změny teplot, agresivní prostředí, mechanické zatížení a samozřejmě i vysoké hygienické standardy. Všechna očekávání musí být naplněna. Obzvláště ve veřejných bazénech je vysoký průtok vody, ale i stojaté vody. Speciálně tvarované tělo žlabu zabraňuje pronikání této vody pod dlažbu. Velice chytře jsou konstruované
i krycí mřížky. Díky jejich konstrukci je pravidelné čištění a údržba velice snadná.

Designéři TECE využili těchto zkušeností a znalostí pro výrobu sprchových žlábků do koupelen. Velice důležitým a často opomíjeným detailem je zajištění komplexní hydroizolace, do které patří i napojení hydroizolační stěrky a nerezové konstrukce žlabu. Výsledkem dlouhodobého výzkumu v této oblasti TECE představilo vysoce kvalitní těsnící pásku Seal System. Společně s 50ti největšími výrobci hydroizolačních stěrek podstoupilo nezávislé testování zkušebním ústavem spojené s certifikací. Výsledkem je 100% jistota jak pro montážní firmy, ale i pro domácnosti, které tak získají maximální možnou jistotu. Tato oblast je velice citlivá, neboť se potkávají 2 různé profese - obkladač a instalatér. Seal System jim zjednodušil koordinaci činností a omezil chybovost.

Vysoké hygienické standardy jsou dnes již samozřejmostí. Ale ne pro všechny výrobce. TECE je zde daleko před konkurencí. Konstrukce žlabu umožňuje snadné čištění. Žádné záhyby, žádná nedostupná místa. Ale co když nepoužíváme sprchu denně? Například v pokoji pro hosty. Zde může být často nepříjemným návštěvníkem zápach linoucí se z kanalizačního potrubí. V případě sprchových žlabů TECE lze jednoduše dokoupit a kdykoliv nainstalovat zápachová uzávěra s membránou, která šíření pachu zabrání.

Sprchové žlábky nabízí zákazníkům široký výběr krytů s ohledem na design a materiál. Kryty mohou být dodány z bezpečnostního skla v různých barvách nebo z nerezové oceli s různými vzory a povrchy. Obzvlášť zajímavé jsou verze s možností vložení nebo nalepení dlažby či přírodního kamene, které opticky splynou s podlahou. Tímto způsobem vzniká ničím nerušený vzhled podlahy. Na rozdíl od standardních velikostí, je možné vyrobit atypické řešení žlabu v délce od 300 do 3 000 mm na základě individuálního designu koupelny. Umístění sprchového žlábku může být uprostřed místnosti, blízko
u zdi nebo těsně u zdi. Při použití žlabu těsně ke zdi je žlab opatřen přírubou, která je umístěna ke zdi. Široký sortiment je doplněný o rohovou verzi. Pro koupelny, které jsou limitované stavební výškou, je připravený komplet sprchového žlabu s ultra nízkou zápachovou uzávěrou. Stavební výška poté dosahuje pouhých 65 mm. Stejně tak pro zákazníky s požadavkem na maximální kapacitu odtoku je zde řešení.

Sprchový žlab TECEdrainline je vhodným řešením i pro vícegenerační bydlení, domy pro seniory
a klienty s pohybovou indispozicí, protože zatímco sprchová vanička by znamenala schod, zcela bezbariérová koupelna nabízí maximální komfort. Koupelna je tak bezpečná, ale i vzhledově zajímavá. Toto řešení neomezuje klienty ve výběru sprchových zástěn, posuvných dveří a jiných netypických variant.

www.tece.cz