Dnes již klasické zasklení
(Ug = 1,1 W/m2.K) je zavedený produkt, který vývojově odpovídá 5 komorovým profilům. Nové 7 komorové profily nebo kvalitní dřevěná okna si "zaslouží" i adekvátní zasklení, zasklení s vysokou přidanou a užitnou hodnotou.

Relativně nízká cena za standardní zasklení by neměla být, při poměrně značné investici do kvalitních oken, tím hlavním kritériem výběru. Vysoké užitné vlastnosti izolačních skel nové generace výrazně převyšují jejich vyšší pořizovací náklady. Ano, poměr ceny a výkonu je u standardního zasklení těžko překonatelný, ale to jen do chvíle, kdy se porovnávají pouze termoizolační vlastnosti skla. Ty však, přestože stále stojí v popředí, již nejsou to nejdůležitější, co umí nová skla nabídnout a stávají se samozřejmostí. Ptejme se tedy, co dál nám můžou izolační skla nabídnout?

Bezpečnost až na prvním místě...vrstvená skla lepená s dvěma fóliemi spolehlivě ochrání Váš interiér před nežádoucím vniknutím stejně jako Vás a Vaše děti před zraněním.

Tepelný komfort nejen v zimě...kvalitní zasklení Vám musí sloužit nejen v zimě, kdy brání úniku tepla, ale po celý rok. V létě musí zamezit nadbytečnému přehřívání interiéru. K tomuto účelu byla vyvinuta skla protisluneční, která omezují prostup tepelné energie zasklením. Nezapomínejte, že náklady na chlazení několikanásobně převyšují náklady na vytápění!
Domov bude v dnešním hlučném světě oázou klidu...využijte skel lepených se speciální protihlukovou fólií a nechejte vše rušivé mimo Váš domov!
Nové zasklení bude sloužit Vám a ne Vy jemu, volte bezúdržbová skla...speciální úpravou skloviny (Bioclean) se na Vašich sklech bude usazovat jen minimum nečistot a potřeba mytí se tak minimalizuje. Ideální řešení pro zimní zahrady!
Uvažujete o žaluziích a přitom zdraví a čistota prostředí pro Vás nejsou jen prázdná klišé?Pak zvažte možnost bezúdržbových meziskelních žaluzií ScreenLine! Systém meziskelních žaluzií zajistí absolutní ochranu proti špíně, prachu a vlivům počasí. Výrazným způsobem tak přispívá ke zdravému a bezprašnému bydlení!

A jak by mělo vypadat zasklení nové generace? Které z výše uvedených vlastností by mělo mít? Každý bude mít priority jiné, ale bezesporu nejlepší je řešení kombinující všechny tyto vlastnosti. Zní to až neskutečně, ale přesně to Vám nové inteligentní zasklení dokáže nabídnout...

Příklad zasklení inteligentním sklem pro okna nové generace:
Bezpečnostní sklo s výrazným útlumem hluku, protislunečními vlastnostmi, skvělými termoizolačními vlastnostmi, s minimálními nároky na údržbu, to vše v jednom zasklení!

Planitherm ONE (s úpravou Bioclean) 6 - 20 - 44.2 Silence s meziskelní žaluzií ScreenLine
Parametry tohoto zasklení hovoří sami za sebe:
Ug = 1,1 W/m2.K (v případě zcela sklopených žaluzií až Ug = 1,0 W/m2.K); g = 46 %;
Rw= 43 dB; třída bezpečnosti P2A.

Ano, jistě, cena tohoto inteligentního skla několikanásobně převýší cenu klasického izolačního skla. Nicméně užitná hodnota Vašich nových oken s tímto zasklením vzroste mnohonásobně a výhody z tohoto zasklení plynoucí budete čerpat po celou dobu životnosti Vašich oken!!!

Akciová společnost OBSIDIAN, výrobce inteligentních skel pro okna nové generace, Vám v případě Vašeho zájmu navrhne zasklení na míru...


OBSIDIAN, a.s.
Napajedelská 220
765 02 Otrokovice-Kvítkovice
tel.: 576 771 437, fax: 577 900 180
e-mail: obsidian@obsidiancz.com
http://www.obsidiancz.com