Významnou část výrobního programu MEGACORP-Plus, s.r.o. tvoří kompletní sortiment ocelových zárubní. S výrobou těchto součástí stavebních uzávěrů má společnost již více jak 12-leté zkušenosti.

V základní sortimentní nabídce jsou obsaženy zárubně pro klasické zdění, pro přesné zdění a pro sádrokarton. Všechny tyto tři základní druhy zárubní rozlišované dle materiálového charakteru stěny či příčky, do které mají být osazeny, jsou vyráběny nejen v normalizovaných a typizovaných rozměrech a velikostech, ale i rozměrech atypických dle specifikace a přání zákazníka.

Ve výrobě zárubní společnost uplatňuje zavedený integrovaný systém řízení shodný s požadavky norem pro QMS a EM, odpovídající ČSN EN ISO 9001:2001 a ČSN EN ISO 14001:97.

Zárubně MEGACORP-Plus lze dnes najít v různých stavebních objektech, od těch nejmenších až po největší co do velikosti a významnosti, a to nejen v ČR, ale v malé míře i v některých evropských zemích a zemích střední Asie.
Téměř celá produkce se ke koncovým zákazníkům dostává prostřednictvím obchodníků se stavebním materiálem a stavebních společností. V současné době mezi největší odběratele patří obchodní řetězce HORNBACH - Baumarkt CS spol. s r.o., BAUHAUS k.s. ČR a OBI Česká republika s.r.o., obchodní a stavební společnosti TRADIX UH a.s., STAVOSPOL s.r.o., B.E.N. s.r.o., LIGNIS s.r.o., ZLÍNSTAV a.s. apod.

Obecně k ocelovým zárubním

Sortimentní nabídka se skládá ze základní nabídky, ve které jsou obsaženy běžné typy jednorámových ocelových zárubní, a z rozšířené nabídky, která obsahuje zárubně různých provedení a typů, např. zárubně atypických rozměrů, zárubně upravené pro bezpečnostní dveře nebo dvourámové zárubně (zárubně pro dodatečnou montáž - obložkové).
Stále důležitějším požadavkem je provedení zárubně s protipožární odolností. Z tohoto hlediska lze rozdělit všechny vyráběné zárubně do dvou kategorií - zárubně bez požární odolnosti a zárubně s požární odolností určené pro sestavy požárních uzávěrů.

Základní charakteristika

Ocelové zárubně jsou vyráběny v typizovaných rozměrech dle zvyklostí na českém trhu a to v přímé vazbě na dveřní křídlo. Hloubka profilu je závislá na síle stěny včetně omítky či obkladu. Do zdiva, příp. nosné konstrukce jsou osazeny pomocí kotevních prvků fixovaných ve stojinách (bočnicích), do podlahy mohou být kotveny přesahem stojin.
Kromě typizovaných rozměrů je možná výroba atypických zárubní a to odvozených od základních typů, jako např. s jinou světlou výškou či šířkou, profilem s jinou hloubkou apod.
Ocelové zárubně jsou standardně vyráběny z plechu o tloušťce 1,5 mm jakostní třídy 11, aby byla docílena požadovaná tuhost a sta­bilita.

Provedení

Běžným provedením je zárubeň bez těsnění, tj. s polodrážkou 26x15 mm. Komfortnějším provedením je zárubeň s drážkou pro celoobvodové těsnění, např. z lehčeného PVC s přídavkem kaučuku, které je použitelné pro zárubeň do protipožárního uzávěru.
Z hlediska osazení závěsy jsou zárubně standardně osazeny pevnými závěsy, dle přání zákazníka jsou možné jiné varianty, jako např. stavitelné šroubovací závěsy v 1 až 3 směrech a pozinkovaném provedení.
Zárubně jsou dodávány v přepravním antikorozním nátěru (základová syntetická barva), zakázkově mohou být galvanicky zinkovány.

Jakost

Zárubně jsou vyráběny v souladu s platnou ČSN, jsou zkoušeny v akreditovaných zkušebnách a mají potřebné certifikáty a atesty.


MEGACORP - Plus, s. r. o.
Kelč 455, 756 43 KELČ
tel.: 571 641 112, tel./fax: 571 641 139
e-mail: info@megacorp.cz