Kongres EURASPHALT&EUROBITUME se koná jen jednou za čtyři roky v některém z evropských měst a jeho organizátory jsou výrobci asfaltových směsí. Je širokou platformou pro výměnu názorů a nových poznatků profesionálů v oboru a dalších odborníků na téma, jako jsou otázky vývoje trhu, nejlepší pracovní postupy a nové technologie šetrné k životnímu prostředí.

„Kongres je mimořádnou příležitostí, jak se potkat s kolegy z oboru, kteří přijedou z celé Evropy a také z dalších kontinentů. Pozvali jsme také ministra dopravy ČR Dana Ťoka a věříme, že mu pracovní povinnosti dovolí se akce zúčastnit,“ řekl dnes Ing. Petr Svoboda, jednatel Sdružení pro výstavbu silnic Praha. Téma letošního kongresu je „Investice do naší největší hodnoty – silnic.“

Na kongresu dále vystoupí například prezident Evropské asociace pro asfaltové vozovky Ayberk Özcan, prezidentka Eurobitume Siobhan McKelvey, europoslanec a koordinátor sociálních demokratů ve vztahu k Evropské komisi pro oblast dopravy a turistiky Ismail Ertug, generální sekretář Světové silniční asociace (PIARC) Jean-Francois Corté, zástupci ADAC, Evropské asociace výrobců automobilů a řady dalších jak celoevropských, tak i národních institucí a významných realizačních i výzkumných organizací.

Předběžný program je k dispozici zde: http://www.eecongress2016.org/preliminary-programme.page. Vedle programu v hlavním sále proběhnou i přednášky a semináře zaměřené například na výrobu a zkoušení asfaltových směsí, asset management, recyklaci, ochranu životního prostředí a nízkoteplotní asfaltové směsi. „To, že se tato významná akce letos koná právě v Praze, je pro nás také příležitostí připomenout, že Sdružení pro výstavbu silnic Praha v tomto roce slaví již 35 let své existence,“ doplnil Petr Svoboda.

Právě na Sdružení pro výstavbu silnic Praha se mohou obracet zájemci o účast z České republiky. Registrace jak pro účastníky, tak pro vystavovatele jsou již v plném proudu. Registrační poplatky uhrazené předem jsou cenově výhodnější než registrace na místě, přičemž pro studenty jsou připraveny výrazné slevy. Celkem se předpokládá účast až 900 delegátů nejen z Evropy. V tuto chvíli je již prakticky obsazena plocha výstavy, která bude kongres doprovázet.

Více informací o přípravách kongresu naleznete zde: http://www.eecongress2016.org/