Holešovský závod LAPP SYSTEMS se zaměřuje na výrobu kabelové konfekce a zákaznická řešení na míru, především pro strojírenský průmysl. Vedení české pobočky LAPP KABEL s.r.o. nyní oznámilo jeho přesun do zbrusu nových prostor v Otrokovicích. I nadále se počítá se všemi zaměstnanci, kteří v holešovské továrně pracují.

Chápeme, že změna místa výkonu práce může být složitá a našim zaměstnancům budeme maximálně nápomocní. Dali jsme si opravdu záležet, aby jim závod v Otrokovicích nabídl mnohem lepší pracovní podmínky v moderních prostorách. Vážíme si každého pracovníka z holešovského areálu a doufáme, že nám své schopnosti poskytnou i v novém závodě v Otrokovicích,“ okomentoval přesun jednatel společnosti LAPP KABEL s.r.o., Ing. René Sedlák.

LAPP KABEL zároveň vidí novou halu jako ideální prostor pro budoucí rozvoj společnosti, což upevní její postavení na trhu. Vzájemným provázáním obchodní a výrobní činnosti s existující pobočkou LAPP KABEL v Otrokovicích odpadnou náklady na přesun materiálu a dojde k výraznému zjednodušení interních procesů. Ve výsledku to přinese také rychlejší a lepší servis zákazníkům této společnosti.

Nová hala v Otrokovicích se bude rozprostírat na ploše 1 900 metrů čtverečních a společnost LAPP KABEL s.r.o. do ní investuje 1 milion eur. Plánovaný termín dokončení byl stanoven na 30. září 2016 a přesun výroby z Holešova začne na přelomu let 2016 a 2017. Po dokončení přesunu výrobny bude v otrokovickém areálu pracovat celkem 220 zaměstnanců. A pokud se plány dalšího rozvoje firmy naplní, dojde v budoucnu k vytvoření nových pracovních míst.

www.lappgroup.cz