Firma HSE, spol. s r. o. Humpolec byla založena v únoru roku 1992. Na českém trhu tedy úspěšně působí již 15 let. Firma byla založena německou právnickou osobou (firma BBE Briloner Bauerzeungnisse GmbH & Co) a fyzickou osobou (pan U. Marsch).

Při vzniku firmy odcházela veškerá produkce do Německa k mateřské firmě. Po marketingovém průzkumu se následně začaly dveře a zárubně dodávat i na český trh, kde si našly své místo v objektech, jako jsou banky, hotely, nákupní střediska a nebo jiné reprezentativní budovy. Mezi nejvýznamnější dodávky patří Palác Langhans, Sazka Aréna, ČEZ Aréna Pardubice, Univerzita Pardubice, T-Mobile Praha, BTP Chodov, Centrum Horoměřická, ČSOB Praha, Galerie Vaňkovka, Diplomat Plzeň, Avalon Plzeň, nemocnice Karlovy Vary, nemocnice Plzeň, bytový komplex Zahradní Čtvrť Praha, bytový komplex Horní Měcholupy, BB Centrum, Úřad práce Frýdek-Místek, administrativní budova Metrostav.
Současně s pronikáním na český trh firma pronikla i na rakouské trhy. Zde si našla partnery v podobě velkoobchodů se stavebním materiálem, kam dodává nemalou část své produkce. Část produkce se dodává i na ostatní trhy, jako je Maďarsko, Polsko.

Zárubně pro lehké a pro klasické zdivo

jsou vyráběny z ocelového plechu žárově pozinkovaného o síle 1,5 mm v rozměrech dle ČSN, DIN a Ö Norm i v rozměrech atypických. Typ zárubně LZ je určen do lehkého zdiva, zatímco typy R - rohová zárubeň, S - světlíková zárubeň, U - univerzální zárubeň jsou určeny většinou do zdiva klasického. Typy DZD a DZ zárubní mohou být použity jak do klasického tak i do lehkého zdiva pro dodatečnou suchou montáž s možností plynulého nastavení ústí zárubně. Další vyráběné typy zárubní jako je nemocniční zárubeň, zárubeň optická, kyvná nebo průchozí, jsou určeny k plnění speciálních funkcí. Jsou přizpůsobeny například pro provoz v nemocnicích, pro optické zúžení profilu zárubně. Zárubeň kyvadlová je určena pro oboustranné otevírání dveří, například u balkonových dveří. Zárubně průchozí rámují pouze stavební otvor a neosazují se dveřními křídly. U třídílných zárubní typu QS, dodávaných v kartonech, je výhodou jak snadný transport, tak i šroubované spojení, které umožňuje sestavení zárubně přímo na místě hotového stavebního otvoru. Zárubně mohou být vyráběny taktéž v provedení s nadsvětlíkem plus postranním světlíkem. Všechny typy zárubní jsou vyráběny s drážkou pro PVC těsnění ať již v provedení pro dveře s polodrážkou nebo tupé.

Ocelové dveře a zárubně HSE - protipožární uzávěry z ocelového pozinkovaného plechu
Ocelové dveře a zárubně HSE - protipožární uzávěry z ocelového pozinkovaného plechu

 

 

Dveřní křídla

jsou vyráběna ve tvaru klasických vnitřních dveří z žárově pozinkovaného ocelového plechu o síle 0,6 mm. Dveře jsou vyráběny v různých provedeních. S výřezy pro prosklení, plné, jednokřídlé, dvoukřídlé, posuvné. Jsou tvořeny dvěma ocelovými korpusy s vnitřní výplní z voštinového papíru. Dveře protipožární EW, EI 30, 45, 60 mají výplň z ohnivzdorných sádrovláknitých desek. Výplň zateplených dveřních křídel tvoří tepelně izolační materiál. Dalšími typy dveří jsou dveřní křídla odolná proti radiaci, dveře bezpečnostní, protihlukové. I dveřní křídla mohou být vyrobena bez polodrážky. Jsou značena jako tupá.

Povrchová úprava

Dveře a zárubně jsou dodávány bez povrchové úpravy, kdy pouze materiál je povrchově žárově pozinkovaný ocelový plech, anebo v povrchové úpravě, což znamená buď v základním nástřiku nebo v komaxitové barvě v barevných odstínech dle vzorníku RAL.

Protipožární dveře HSE

jsou zkoušené jako protipožární uzávěr. Protipožárním uzávěrem rozumíme sestavu protipožárních dveří zasazených do zárubně. Dveřní zárubně s protipožární odolností jsou vyráběny z plechu o síle 2 mm. Zárubně plus dveřní křídla s výplní z ohnivzdorných sádrovláknitých desek jsou opatřeny atesty protipožární odolnosti a bezpečnosti EW, EI 30, 45, 60. V případě výrobků naší firmy se jedná o výrobky HSE Humpolec, tedy o ocelové protipožární dveře a ocelové zárubně. Konstrukci dveřního křídla tvoří dva ocelové korpusy vylisované ze žárově pozinkovaného ocelového plechu o síle 0,6 mm, případně 1 mm. Výplň dveřního křídla tvoří izolační ohnivzdorné desky. V místě zámku a závěsů jsou dveře zesíleny ocelovými výztuhami. Tvar a provedení protipožárních dveří, které jsou k nerozeznání od běžných dveřních křídel, umožňuje estetické a nenásilné začlenění těchto prvků do téměř všech druhů stavebních objektů. Protipožárních dveře je možné objednat s proskleným výřezem. Přesné rozměry proskleného pole a jeho umístění závisí na rozměrech dveřního křídla a stupně požadované protipožární odolnosti. Všechny protipožární uzávěry jsou zkoušeny v akreditovaných zkušebnách a mají potřebné certifikáty a atesty. Bližší technické informace Vám rádi zašleme na požádání.

Reference:

PALÁC LANGHANS
ARÉNA SAZKA
ČEZ ARÉNA PARDUBICE
UNIVERZITA PARDUBICE
T-MOBILE PRAHA
BTP CHODOV
ČSOB PRAHA
GALERIE VAŇKOVKA
DIPLOMAT PLZEŇ
AVALON PLZEŇ
NEMOCNICE KARLOVY VARY
NEMOCNICE PLZEŇ
BYTOVÝ KOMPLEX ZAHRADNÍ ČTVRŤ PRAHA
BYTOVÝ KOMPLEX HORNÍ MĚCHOLUPY
BB CENTRUM
ADMINISTRATIVNÍ BUDOVA METROSTAV
CITY TOWER PRAHA
FCHT PARDUBICE
NÁRODNÍ TECHNICKÁ KNIHOVNA PRAHA
EUROPLAZA WIEN
DIGITAL PARK II BRATISLAVA
PROSEK POINT PRAHA


HSE, spol. s r.o.
Nerudova 957, 396 01 Humpolec
tel.: 565 501 111 565 532 497, fax: 565 532 512
http://www.hse.cz