První den byl určen pro jednatele a manažery partnerských firem, kteří se seznámili s novinkami v oblasti strojů, ale i prodeje a servisu. Následující dny přivítali hostitelé pracovníky obsluhující stroje, kterým již prezentovali daná témata podrobněji.

Benny Melse z evropské centrály společnosti Vermeer představil účastníkům jednak bezvýkopové (no-dig) technologie, základní pravidla vrtání, ale věnoval se také bezpečnosti práce či plánování a přípravě vrtů.  Představena byla nová řada Navigátorů – Série S3, mobilní aplikace Part Scout, sklad náhradních dílů – e-shop Borestore, management provozu stroje a plánování vrtu InSite a online přístup k informacím a manuálům na www.MyVermeer.com.

Následovala sekce věnovaná lokalizačním systémům firmy DCI, v rámci které byly představeny novinky DCI v podobě systémů FALCON a AURORA. Tuto část moderoval Michael Reinhard. Prezentace uzavřel Jaap Kommer z firmy Baroid, který hovořil o výplachových směsích.

V rámci semináře nás zaujala také prezentace Ing. Jany Jálové z oddělení inženýrských sítí firmy Rehau, která byla zaměřena na trubní systémy vhodné pro bezvýkopové technologie. Představen byl nový potrubní systém pro bezvýkopovou pokládku domovních přípojek AWADUKT PP TL - DN 160 a DN 200, systém vysoce zátěžových trubek AWADUKT PP SN 10 FUSION či tlakový trubní systém RAUPROTECT PE 100-RC.

Na závěr školení se účastníci měli možnost podívat do arcibiskupských vinných sklepů, což bylo určitě příjemné zpestření jinak technických prezentací.