Hlavním předmětem smlouvy je podpora akce, která startuje 2. srpna 2016 z Pražského hradu a dále prochází všemi čtrnácti kraji České republiky. Trať zavede sportovce i na Slovensko, kde se na Bratislavském hradě obrátí a vyrazí zpět směr Praha.

„Ve Skupině Metrostav mají všichni rovné příležitosti. Vážíme si všech stejně,“ říká prezident Skupiny Metrostav Jiří Bělohlav. „Metrostav Handy cyklo maraton je toho dalším důkazem. Přeji všem zúčastněným hodně zdaru a těším se, až budu znovu s napětím sledovat polohu a pořadí týmu složeného z našich spolupracovníků.“

Handy cyklo maraton spatřil světlo světa v roce 2013 a jeho autorem je handicapovaný sportovec Heřman Volf. Jedná se o benefiční cyklomaraton smíšených týmů zdravých a handicapovaných cyklistů. Trasu dlouhou 2222 km musí družstva štafetovým systémem zdolat v limitu 111 hodin. Jede se tedy non-stop, ve dne i v noci, čtyři až pět dní. V roce 2015 se projektu zúčastnilo více než třicet týmů, téměř dvě stě padesát cyklistů.

Týmy tvoří společně zdraví a handicapovaní cyklisté. „Jezdí s námi vozíčkáři, amputáři, ale také nevidomí na tandemových kolech, neslyšící, lidé s dětskou mozkovou obrnou. Chceme ukázat, že týmová spolupráce mezi zdravými a handicapovanými je možná a není to v podstatě nic složitého. Stačí jen chtít, postavit družstvo a vyrazit. Závod jako takový je hezký nástroj pro integraci lidí do společnosti formou sportu, zábavy, nových zážitků. Nejde o to být první v cíli, i když se samozřejmě závodí. Mnohem důležitější je šíření myšlenky, že v tom všichni jedeme společně,“ říká Heřman Volf, který se coby ředitel závodu každý rok sám staví na start s týmem přátel.

Skupina Metrostav vedená akciovou společností Metrostav je aktuálně největším stavebním koncernem v ČR. Jeho pracovníci se zúčastnili Handy cyklo maratonu již v roce 2015. Ke generálnímu partnerství pro letošek přivedly Metrostav dlouhodobá angažovanost v oblasti filantropie a sociální odpovědnosti. Firma je zakládajícím členem platformy Byznys pro společnost a za podporu potřebných získala již řadu ocenění.

Ze spolupráce s Metrostavem mají Heřman Volf a jeho kolegové radost. „Je to pro nás čest, získat tak silného partnera. Jsme také moc rádi, že se jedná o tradiční českou společnost s dlouhou historií. Velmi mile nás také překvapil přístup vedení v čele s prezidentem J. Bělohlavem. Od prvních jednání cítíme chuť se v projektu maratónu realizovat, hledat nové možnosti jak závod posunout zase o kus dál. Cítíme také, že pro Metrostav jsme opravdu rovnocennými partnery se vzájemným respektem, což nám dodává energii dostat ze sebe to nejlepší,“ uzavírá Volf.

www.metrostav.cz